Herstelzorg na Corona

Wanneer u een Corona (COVID-19) infectie hebt doorgemaakt kan dit nog lang voor klachten zorgen zoals vermoeidheid, kortademigheid en conditieverlies, maar ook hoofdpijn, spierpijn, reuk- en smaakverlies of psychosociale klachten. Lukt het u niet om na weken of maanden de draad van het leven weer helemaal op te pakken, dan is herstelzorg van belang.

“Weinig kunnen en heel graag willen,
dat is in het kort zoals ik me voel.”

Behandeling door de zorgverleners van Surplus

In het ziekenhuis, de revalidatieklinieken en het verpleeghuis zijn zorgverleners uit verschillende disciplines vaak gewend om samen te werken in het herstelproces. Maar hoe gaat dat wanneer u thuis wilt revalideren? Ook dan is de multidisciplinaire samenwerking tussen de verschillende (para)medische disciplines van Surplus vanzelfsprekend. Welke disciplines betrokken zijn bij de behandeling is afhankelijk van uw klachten en belastbaarheid. Goed overleg hierover met u (en uw mantelzorger) en indien nodig de verwijzend huisarts is een belangrijke voorwaarde voor een goed herstel.  

Vergoeding vanuit de basisverzekering

De behandeling in het kader van herstelzorg door de (para)medische disciplines wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een verwijzing door een huisarts of medisch specialist is hierbij vereist. Ook het meewerken aan een landelijk corona-onderzoek naar de effectiviteit van deze zorg, door zowel de zorgverlener als de patiënt is een vereiste. Uw behandelaar kan u hierover meer vertellen.

Contact

Wilt u meer weten over ons behandelteam of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer van het behandelteam: 076 – 208 40 00 of mail naar behandelteam@surplus.nl.

Bekijk hieronder het schema van Vilans over de multidisciplinaire samenwerking in de herstelzorg bij corona.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen