Psychologie

Iedereen maakt in zijn of haar leven wel eens een moeilijke periode door. Vaak kun je dit samen met je partner, familie of vrienden het hoofd bieden, maar soms is dat niet genoeg. Een psycholoog kan dan extra ondersteuning bieden. Als u psychische klachten heeft, is het heel prettig om vertrouwde en deskundige hulp bij u in de buurt te hebben. U kunt dan terecht bij de GZ-psychologen (gezondheidszorg-psychologen) van het behandelteam van Surplus.

U kunt bij ons terecht met verschillende problemen, bijvoorbeeld als u last heeft van angstklachten, somberheid en/of depressiviteit (bijvoorbeeld door het verlies van een dierbare). Ook kunt u hulp krijgen als u last heeft van traumatische herinneringen of het verlies van uw zelfstandigheid door bepaalde ziektes. Wij zijn bekend met psychische problemen die specifiek te maken hebben met ouder worden, maar ook met andere klachten die psychisch van aard zijn. Tijdens de behandeling betrekken we indien gewenst de partner en/of familie. De GZ-psychologen maken gebruik van verschillende behandelingsmethoden, waaronder CGT (cognitieve gedragstherapie), oplossingsgerichte therapie en EMDR (behandeling van PTSS en trauma-gerelateerde angstklachten). 

De GZ-psychologen hebben een kwaliteitsstatuut dat ter inzage bij ons in de praktijk aanwezig is.

Specialisaties
Binnen de psychologie kennen wij de volgende specialisaties en aandachtsgebieden:

  • somberheid, depressiviteit
  • aandachtsproblemen, geheugenproblemen
  • angstklachten, trauma, PTSS
  • ouderenproblematiek (omgaan met ziekte en verlies)
  • beroerte, CVA en dementie

Verwijzing en vergoeding
Voor behandeling door een GZ-psycholoog heeft u een verwijzing van uw huisarts of een andere medisch specialist nodig. Als wij een contract hebben met de zorgverzekeraar die u hebt, worden declaraties direct ingediend bij de zorgverzekeraar. U hoeft dan zelf niets te doen. In overige gevallen dient u als cliënt (of verzorgende van de cliënt) de nota zelf op te sturen naar de zorgverzekeraar voor vergoeding. Vraag bij uw eigen zorgverzekering na of de behandeling vergoed wordt en houd daarbij rekening met uw eigen risico. Surplus heeft in 2024 contracten met de volgende zorgverzekeraars: CZ, VGZ, ZK Achmea, DSW, Ditzo ASR.

Wachttijd
Wachttijd intakegesprek: 4-6 weken
Wachttijd behandeling: 2 weken

Wilt u meer informatie of contact opnemen, bel dan naar telefoonnummer 076 – 208 40 00.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen