Thuisbegeleiding

Wanneer mensen door omstandigheden of ziekte in de problemen raken en daardoor de grip op het leven verliezen, lukt het soms niet meer om hier zelfstandig uit te komen. Thuisbegeleiding van Surplus biedt praktische en laagdrempelige ondersteuning om de zelfredzaamheid en participatie van deze mensen te vergroten. Onze thuisbegeleiding is er onder andere voor mensen met psychische- en psychiatrische problemen, een licht verstandelijke beperking, verslavingsproblematiek, gezinnen met opvoedkundige ondersteuningsvragen en dementie. 

Wat doen we bij thuisbegeleiding?

De thuisbegeleiding richt zich op verschillende levensgebieden, de hulpvraag van de cliënt staat hierin centraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het versterken en/of uitbreiden van het sociale netwerk, ondersteuning bij de post en administratie, het organiseren van het huishouden, het creëren van een dagstructuur of daginvulling en psychosociale ondersteuning. Ook als u intensieve thuisbegeleiding nodig heeft kunt u bij Surplus terecht.

De visie van Surplus richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid en eigen kracht van de cliënt. Dit staat centraal bij onze thuisbegeleiding.

Thuisbegeleiding aanvragen

Begeleiding wordt vergoed, hiervoor is een zogenoemde maatwerkvoorziening nodig. Deze kan worden aangevraagd bij het Wmo-loket van uw gemeente. Na het aanvragen van de maatwerkvoorziening volgt een keukentafelgesprek met een Wmo-medewerker. In dit gesprek bespreekt u met de Wmo-medewerker wat uw doelen zijn voor de (intensieve) thuisbegeleiding waar u aan kunt gaan werken.

Kosten

Het kan per gemeente verschillen of er een eigen bijdrage wordt gevraagd voor de thuisbegeleiding vanuit de Wmo. Meer informatie hierover vindt u op: www.hetcak.nl

Meer informatie

Voor meer informatie en hulp bij het aanvragen van een maatwerkvoorziening kan er contact opgenomen worden met onze klantenservice via Tel: 076 208 22 00.

Bekijk ook het filmpje hieronder voor een duidelijk beeld van wat thuisbegeleiding voor u kan betekenen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen