Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is zorg voor mensen in de laatste levensfase. Surplus Zorg richt zich, door middel van behandeling, begeleiding en therapie, op het behalen van de hoogst mogelijke kwaliteit van leven. Hierbij gaan we altijd uit van uw wensen en behoeften. Ook bieden we ondersteuning aan naasten en mantelzorgers.

Palliatieve zorg thuis

In overleg met u en/of uw naasten en mantelzorgers bepalen we welke zorg en ondersteuning het meest geschikt zijn. Surplus Zorg biedt diverse vormen van palliatieve zorg thuis. Bijvoorbeeld nachtzorg en verpleegkundige zorg. Daarnaast bieden gespecialiseerde vrijwilligers aanvullende zorg en ondersteuning en kunnen we specifieke hulp inzetten om mantelzorgers te ontlasten. 

Palliatieve zorg in het woonzorgcentrum

Bijna iedereen heeft de voorkeur om in de eigen, vertrouwde omgeving te kunnen sterven. Helaas is dit niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat de intensieve en vaak gespecialiseerde verpleging zwaar is voor naasten en mantelzorgers of omdat de woonomstandigheden zich niet lenen voor een rustige laatste levensfase. Op alle woonlocaties bieden wij palliatieve zorg aan.

Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)

De meeste mensen willen in hun eigen vertrouwde omgeving overlijden. Samen met mantelzorgers (partners, kinderen, familie en vrienden) en de beroepsmatige zorg doen de vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze bijzondere en onzekere periode. Zij verrichten geen medische, verpleegkundige of zware huishoudelijke taken, maar vullen aan op wat familieleden en vrienden doen. De vrijwilligers zijn goed opgeleid. De hulp die zij bieden is kosteloos.

Contact: Lydia van Doremalen, Regiocoördinator afdeling VPTZ, tel. 06 28 12 15 48 of mail lydia.vandoremalen@surplus.nl.

Bekijk het filmpje over VPTZ:

Steunpunt Zinvol

Wanneer het einde nadert kunnen vragen over (de zin van) het leven, over een zinvol afsluiten van het leven of acceptatie van de dood u helemaal in beslag nemen. Soms is het prettig om in gesprek te gaan met iemand die wat verder van u af staat. Iemand die samen met u in alle rust spreekt over wat u ten diepste bezighoudt. Steunpunt zinvol brengt u in contact met professionals en vrijwilligers, gespecialiseerd in ondersteuning bij levensvragen. Iedere levensvisie, levensovertuiging of religie wordt gerespecteerd.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen