Thuiszorg

U woont zelfstandig thuis, maar u merkt dat de dagelijkse handelingen (tijdelijk) niet meer zo gemakkelijk gaan. Het is dan fijn om hulp te krijgen bij de persoonlijke verzorging of verpleegkundige handelingen. Surplus Thuiszorg biedt deze hulp bij u thuis, zodat u zo lang als mogelijk zelfstandig in uw eigen omgeving kunt blijven wonen. 

Verzorging en verpleging

Surplus Thuiszorg biedt zowel verzorging als verpleging. Verzorging houdt in dat u hulp krijgt bij uw persoonlijke verzorging, zoals aan- en uitkleden of bij het wassen. Het kan ook zijn dat u (tijdelijk) verpleegkundige zorg thuis nodig heeft. Bijvoorbeeld bij de verzorging van een wond of het geven van injecties. Ook biedt Surplus Thuiszorg zorg in de laatste fase van het leven.

Wij vinden het belangrijk met kleine vaste teams te werken. Dat betekent dat u zo vaak mogelijk zorg ontvangt van een bekend gezicht. 

Best passende zorg

Thuiszorg van Surplus is gericht op het op peil houden of zelfs verbeteren van uw gezondheid en zelfstandigheid. Een aanvraag start altijd met een wijkverpleegkundig adviesgesprek, waarin we kijken welke zorg het beste bij uw situatie past. Hierin wordt ook gekeken naar wat mantelzorgers eventueel kunnen doen en naar de mogelijkheden om hulpmiddelen en slimme zorgtechnologie in te zetten. 

Als het nodig is, schakelen de medewerkers in overleg met u andere zorgprofessionals in, zoals huisarts, apotheker, specialisten, fysio/ergotherapeut of diëtist. Zo krijgt u altijd de best passende zorg en kunt u blijven doen wat u belangrijk vindt.   

Vergoeding

Verzorging en verpleging thuis worden vergoed vanuit de:

  • ZVW (Zorgverzekeringswet): op basis van een vast declaratiebedrag voor thuiszorg vergoedt uw zorgverzekering de zorg. U betaalt geen eigen bijdrage.

Of:

  • WLZ (Wet langdurige zorg): U betaalt een eigen bijdrage. Het CAK bepaalt de hoogte hiervan.

Waar biedt Surplus thuiszorg?

Surplus biedt thuiszorg in de volgende gemeenten: Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Steenbergen, Roosendaal en Zundert.   

Meer informatie 

Wilt u meer informatie of thuiszorg aanvragen? Neem contact op met Surplus via 076 – 208 22 00. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig. 

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen