Preventie

Het doel van preventie is te zorgen dat mensen gezond blijven door hun gezondheid te bevorderen en te beschermen. Ook heeft preventie tot doel ziekten en complicaties van ziekten te voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. De overheid heeft een verandering in de zorg ingezet omdat de zorg betaalbaar moet blijven voor toekomstige generaties. Preventie wordt dus steeds belangrijker, bijvoorbeeld door aandacht te geven aan gezonde voeding of voldoende bewegen.

Voeding en beweging

Voeding

Voeding en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Een gezonde levensstijl kan helpen om je gezondheid te verbeteren. Een gezonde levensstijl begint bij gezonde voeding. De diëtisten van Surplus kunnen advies geven op het gebied van voeding. Tevens kunnen ze ondersteuning bieden bij bepaalde ziekten of aandoeningen. Daarnaast heeft onze maaltijdenservice en productiekeuken Menu Surplus ook veel expertise in huis op het gebied van voeding.

Bewegen

Voldoende bewegen draagt bij aan een gezonder leven. Het helpt bij het verbeteren van de conditie, kracht en de mobiliteit. Verder ondersteunt het bij het voorkomen van bepaalde fysieke problemen of ziektes. Naast deze fysieke effecten hebben sport en bewegen ook mentale effecten. Regelmatig bewegen vermindert psychische klachten, zoals depressiviteit en angstgevoelens. 

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen