Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doen bij Surplus

Vind je het leuk je te ontwikkelen én iets goeds te doen voor een ander? Heb je een goed idee voor je buurt? Wil je iets bijdragen aan de samenleving? Geef je dan op als vrijwillig medewerker!

Surplus heeft een groot werkgebied, waardoor er veel verschillende mogelijkheden zijn in het soort vrijwilligerswerk dat je kan gaan doen. Als vrijwilliger kun je bij Surplus bijvoorbeeld aan de slag als:

 • ondersteunend of uitvoerend werk bij activiteiten voor kinderen, jongeren, gezinnen of ouderen, individueel of inngroepsverband;
 • als voorlezer of coördinator bij de VoorleesExpress;
 • als gastvrouw of gastheer in één van de Pluspunten voor de wijk;
 • als budgetcoach of sociaal raadslid bij informele zorg;
 • als vrijwillig medewerker op één van onze zorgboerderijen;
 • als maaltijdrijder bij Menu Surplus;
 • en nog veel meer…!

Meer over vrijwilligerswerk bij Surplus

Als vrijwillig medewerker krijg je de kans om iets te doen voor de huidige Zorg en Welzijn. Jij bent de kers op de taart voor onze cliënten! Bij Surplus werken zo’n 3000 vrijwillige medewerkers, naast de 3000 betaalde medewerkers. Ondanks dit grote aantal vrijwillige medewerkers blijft de vraag hoog en zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil je meer weten over wat je ontvangt als vrijwilliger bij Surplus?

Bekijk hier wat er allemaal voor jou geregeld is als vrijwillig medewerker bij Surplus.

Aanmelden als vrijwillig medewerker

Wil jij je aanmelden als vrijwillig medewerker bij Surplus? Stuur dan een e-mail naar: vrijwilliger@surplus.nl. Vermeld in de e-mail het volgende:

 • woonplaats en wijk;
 • voorkeur voor soort vrijwilligerswerk;
 • met welke doelgroep je graag aan de slag gaat.

Of neem telefonisch contact op via 076-2082800.

Vervolgens neemt één van onze coördinatoren contact met je op en volgt eventueel een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Surplus in jouw gemeente!

Wil je graag vrijwilligerswerk doen in jouw gemeente? Of heb je een vrijwillig medewerker nodig? Dan kunnen we je in contact brengen met één van de vier vrijwilligerscentrales. We helpen je hierin graag verder. Stuur een e-mail naar: vrijwilliger@surplus.nl of neem telefonisch contact op via 076-2082800.

Wil je al wat meer weten? Lees verder onder Surplus bij u in de buurt.

Privacy

Surplus neemt de beveiliging en bescherming van persoonsgegevens van cliënten, medewerkers en vrijwillig medewerkers serieus. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de pagina Kwaliteit en privacy. Onderaan die pagina vind je ook het boekje Privacy en Informatieveiligheid.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

  * Verplicht in te vullen