Kind en ouders

Voorleesexpress

Zoek je ondersteuning bij de opvoeding of ontwikkeling van je kind of heb je vragen? Surplus heeft mogelijkheden om je hierbij te helpen. Soms verloopt dit via een doorverwijzer. Kijk voor meer informatie bij de diverse onderwerpen.

VoorleesExpress

Help je graag kinderen die in een taalarme omgeving opgroeien? Voorlezen is gezellig en helpt kinderen bij hun taalontwikkeling. De VoorleesExpress van Surplus richt zich op gezinnen van 4 tot en met 6 jaar. We koppelen gezinnen aan vrijwilligers die gedurende 20 weken thuis komen voorlezen. Kijk voor meer informatie op de website van de VoorleesExpress: www.voorleesexpress.nl

Spel Thuis / Spel aan Huis

Wil jij graag leuk en educatief met je dreumes, peuter of kleuter spelen? Door samen te spelen kun jij je kind stimuleren om zich goed te ontwikkelen, thuis, op de voorschool en (later) op school. Wil je daarbij graag ondersteuning? Bij Spel Thuis komt een spelbegeleidster thuis met leuk en leerzaam speelmateriaal. Spel Thuis is er voor gezinnen met kinderen vanaf 16 maanden, peuters en kleuters.

Breda

Om gebruik te maken van VVE spel thuis (peuter) heb je in Breda een doorverwijzing nodig van de Pedagogisch medewerker van de voorschool waarop jouw peuter zit. Om gebruik te maken van Dreumes Spel Thuis heb je een doorverwijzing nodig van de jeugdverpleegkundige van JongJGZ. Je vindt deze jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau. Voor meer informatie over Spel Thuis Breda neem je contact op met Nicole van Gennip: 06 – 20 50 85 30, nicole.vangennip@surplus.nl.

Etten-Leur

Kinderen kunnen aangemeld worden voor Spel aan Huis via de pedagogisch medewerker van de voorschool, het consultatiebureau, CJG of GGD. Voor meer informatie voor Spel aan Huis Etten-Leur neem je contact op met Nicole van Gennip, 06 – 20 50 85 30, nicole.vangennip@surplus.nl.

Brakkenfestival Breda

Zoek je nog activiteiten of educatief programma waar je kind aan kan deelnemen in de zomervakantie? In Breda is elke eerste week in de zomervakantie een het Brakkenfestival: een groot evenement voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Kijk voor meer informatie op www.brakkenfestival.nl

Breda on Tour

BonT, oftewel Breda on Tour: een supergezellige organisatie die tal van kinderactiviteiten organiseert door de hele stad! En dat kan voor groot en klein, van 10 kinderen tot wel 500 kinderen. Wil je graag iets organiseren voor kinderen? BonT denkt graag met je mee. Waar kan je aan denken? Kinderactiviteiten tijdens evenementen van organisaties,  bingo op de kinderboerderij in de kindervakanties om net dat beetje extra’s te organiseren. Kijk hier voor meer informatie

Steunouders

Soms hebben ouders behoefte aan steun en biedt hun eigen netwerk geen ondersteuning. Zo ontstaan stressvolle situaties waar ouders én kinderen last van hebben. Via het project Steunouder ondersteunen vrijwilligers deze gezinnen door de kinderen één tot twee dagdelen een fijne plek te bieden.

Oosterhout

Surplus Welzijn ontving subsidie van de gemeente Oosterhout om dit initiatief uit te voeren.

Kijk voor meer informatie over steunouder op www.steunouder.nl. Of neem contact op met Natalie van Ferneij, projectcoördinator steunouder van Surplus Welzijn. Bel 0162 – 748 600 of stuur een e-mail naar oosterhout@steunouder.nl.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen