Maatschappelijke begeleiding statushouders

Een statushouder is een asielzoeker met een voorlopige of voorwaardelijke verblijfsvergunning. Statushouders moeten veel zaken regelen. Surplus helpt hen daarbij. Surplus verwelkomt ze als nieuwe inwoners van de gemeente Oosterhout.

Vrijwilligerswerk bij Surplus

Van Aankomst tot Zelfredzaamheid…Surplus Welzijn ondersteunt statushouders in Oosterhout.
Als Maatschappelijk Begeleider maak je een gezin wegwijs op het gebied van financiën, huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en participatie. Ook help je bij het opbouwen van een (sociaal) netwerk, zodat jouw cliënt na een jaar zelfstandig kan functioneren binnen de maatschappij.

Wij zijn op zoek naar gedreven vrijwilligers voor de begeleiding van statushouders
Ga je graag met mensen om? Ben je nieuwsgierig naar andere culturen? Ben je sociaal, betrokken en integer? Zou je statushouders graag op weg willen helpen? En… heb je wel wat tijd over? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Aan de slag
Voor je aan de slag gaat, krijg je een handboek zodat je een handleiding hebt bij jouw werkzaamheden. Je werkt zelfstandig, maar je kunt altijd terugvallen op de beroepskracht voor vragen. Daarnaast maak je deel uit van een team met leuke collega’s. Regelmatig zijn er bijeenkomsten om ervaringen met elkaar te delen en kennis op te doen.

Enthousiast geworden en wil je meer weten?
Neem contact op met:
Yvonne de Gouw
yvonne.degouw@surplus.nl
06 – 186 00 690 of 0162 – 748 600

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen