Zorgboerderij De Meeshoeve

De Zorgboerderij de Meeshoeve in Oud Gastel biedt dagverzorging en dagbehandeling aan mensen die thuis wonen met psychogeriatrische problemen zoals dementie en Alzheimer. Daarnaast biedt Zorgboerderij de Meeshoeve dagbehandelingen aan mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme. Bij de dagbehandeling en de dagverzorging staan de wensen en behoeften voorop. Er kan deelgenomen worden aan diverse activiteiten zoals, indien mogelijk, lichte werkzaamheden in de tuin ( bijv. zaaien en verspenen of plukken van fruit ) of bij de dieren. Zoveel als mogelijk in beweging zijn buiten, dus hoofdzakelijk het genieten van het boerderijleven. Verdere activiteiten zijn o.a. knutselen met hout en klei, bloemstukjes maken, jeu de boules, spel, etc.   

Behandeling

Naast het aanbod van leuke activiteiten vindt er ook behandeling plaats. Er kan een behandeling plaatsvinden met bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist. In bepaalde gevallen werken we ook samen met een neuroloog of een dementieconsulent.

Maaltijden

Elke middag wordt er een warme maaltijd of een broodmaaltijd geserveerd. Je kan zelf aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Zorgindicatie

Om in aanmerking te komen voor dagbehandeling en dagverzorging is er in veel gevallen een zorgindicatie nodig. De dagverzorging wordt dan vergoed door de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Men dient wel een inkomensafhankelijke bijdrage te betalen. Ook zonder zorgindicatie kan er dagverzorging aangevraagd worden, maar dit is dan op eigen kosten.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen