25-jarig jubileum Huis van de Wijk De Donk

Geplaatst op 10 april 2024


MOERDIJK. Op dinsdag 9 april jl. vierden vrijwilligers en buurtbewoners het 25-jarig jubileum van het Huis van de Wijk De Donk in Zevenbergen. Een tijd van bruisende verbindingen, vriendschappen en herinneringen. De opkomst was zo groot dat alle stoelen bezet waren. Samen met alle aanwezigen werd er gezellig bijgepraat onder het genot van een drankje en een lekker gebakje.

Mooie herinnering

Tijdens zijn speech vroeg Nico Rijven, vrijwilliger bij de zomerschool voor senioren en voormalig sociaal werker bij De Donk, de aanwezigen waarom dit jubileum gevierd werd. Waarop er vanuit de zaal antwoorden klonken als: “Gezelligheid, samenzijn en elkaar ontmoeten.” Hierop volgde de vraag: “Wat krijgen jullie vandaag?” Opnieuw weerklonken antwoorden als: gezelligheid, lekker eten. Nico benadrukte dat een herinnering door niet afgenomen kan worden. “De volgende dag koester je de herinnering aan deze prachtige dag. Een dag waarop samenzijn, gezelligheid en elkaar ontmoeten centraal staan. Dat is waar De Donk voor staat.”

Samen eten

De rest van de middag werd uitbundig gepraat, gelachen, gedronken en gegeten. De vaste vrijwilliger die eens per maand voor de groep kookt, had wederom een overheerlijke soep bereid voor iedereen. Waar alle aanwezigen, waaronder veel vaste bezoekers van het Huis van de Wijk De Donk, van genoten. Het was een geslaagde dag om op terug te kijken voor de vrijwilligers, de bezoekers en Surplus. Op naar het 30-jarig jubileum!

Huizen van de Wijk

Ieder dorp of iedere stad in de gemeente Moerdijk heeft een Huis van de Wijk. In het Huis van de Wijk kunnen inwoners terecht voor informatie, advies of hulpvragen aan bijvoorbeeld de sociaal werker, de algemeen maatschappelijk werker, de wijkzuster, de wijkregisseur van Woonkwartier en andere professionals. Deze dienstverlening is onafhankelijk van de gemeente.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen