Alzheimer Café Moerdijk over de rol van de notaris

Geplaatst op 10 november 2022


Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Zij kunnen mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom op 15 november aanstaande, inloop 19.00 uur. Locatie is Café de Graanbeurs, Kadedijk 6 in Fijnaart.

Iedere maand is er een Alzheimer Café, steeds over een ander onderwerp De deelnemers praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en bespreken mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café. Het thema van het Alzheimer café op 15 november is: ‘De rol van de notaris’. Geleidelijk verliest een naaste met dementie de grip op de wereld. Hierdoor wordt het lastiger om de gevolgen van beslissingen en keuzes te begrijpen. Belangrijke beslissingen op bijvoorbeeld financieel of medisch gebied kan een naaste dan niet meer nemen.

Samen in gesprek

Aanwezigen gaan deze avond met een notaris in gesprek over de rol van de notaris bij dementie. Hoe kun je zorgen dat de persoon met dementie goed vertegenwoordigd blijft. Met welke wet- en regelgeving krijg je te maken? Ook casemanagers dementie zijn aanwezig om op vragen in te gaan. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

Surplus mantelzorgondersteuning

Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan in de gemeente Moerdijk. Naast coaching, informatie en advies kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld deelnemen aan bijvoorbeeld deelnemen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten. Ook zijn er vrijwillige buddy’s die kunnen ondersteunen. Mantelzorgers die op de hoogte willen blijven van het nieuws, activiteiten in de omgeving en het aanbod van Surplus kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via mantelzorg.moerdijk@surplus.nl.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen