Alzheimer Café, omgaan met veranderend gedrag

Geplaatst op 16 november 2023


Nog vóór mensen de diagnose dementie krijgen, heeft de omgeving vaak al veranderingen in het gedrag opgemerkt. Veranderend gedrag hoort bij het ziektebeeld van dementie. De persoon in kwestie heeft daar geen invloed meer op, maar de omgeving wel. Hoe? Daar gaan we het over hebben in het Alzheimer Café van dinsdag 21 november aanstaande.

Het is bekend dat dementie veranderingen in gedrag van de persoon tot gevolg heeft. Het hoort bij de ziekte en de persoon in kwestie heeft daar geen invloed meer op. Daarin ligt een rol voor de omgeving, mantelzorgers, naasten en verzorgenden. Weten hoe er om kan worden gegaan met dit veranderend gedrag zal een positieve invloed hebben op de relatie, de zorg en de mate waarin iemand welzijn ervaart en mee kan blijven doen.

Eerst zien, dan geloven
Tijdens het Alzheimer Café laat Diana Boomaars (verpleegkundige en VIO-begeleider) aan de hand van videobeelden zien hoe gedrag van invloed kan zijn. Ook geeft ze handvaten hoe er met het gedrag om kan worden gegaan. Deze avond komt er een ervaringsdeskundige aan het woord die vertelt over de veranderingen die hij ervaarde bij een naaste. Het beloofd weer een inspirerende avond te worden waar ervaringen en verhalen worden gedeeld en waar iedereen met praktische tips en tricks naar huis gaan.

Waar?
Het Alzheimer Café vindt plaats in de Bibliotheek te Zevenbergen. De locatie is makkelijk te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. De deuren gaan open om 18.30 uur. Om 19.00 uur starten we met het programma en om 21.00 uur ronden we af. Iedereen is van harte welkom en aanmelden is niet nodig.

Vragen?
Neem bij vragen contact op met Mantelzorg Moerdijk. De medewerkers van Surplus zijn er voor informatie, advies en ondersteuning. Bel 0168-331357 of stuur een e-mail naar mantelzorg.moerdijk@surplus.nl. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgmoerdijk.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen