Alzheimer Café, slimme ondersteuning bij dementie

Geplaatst op 25 maart 2024


Het Alzheimer Café van 19 maart 2024 stond in het teken van slimme ondersteuning in de zorg bij dementie. Wat is slimme zorg? Hoe kunnen technologische ontwikkelingen helpen in de zorg bij Dementie? Voor wie is het in te zetten? Hoe en waar?

Technische ontwikkelingen
Betina Marijnissen is wijkzuster en digi-coach bij Surplus. Vanuit haar functie volgt ze de ontwikkeling van technische hulpmiddelen op de voet. Daarbij weet ze als geen ander hoe deze in te zetten in de dagelijkse praktijk. Zij deelde deze avond haar ervaringen en liet aan de hand van voorbeelden zien wat er allemaal mogelijk is.

Welkom
In het Alzheimer Café is iedereen welkom die op wat voor manier dan ook met dementie te maken heeft en/of interesse heeft. Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis. De volgende Alzheimer Café is op 21 mei in de Bibliotheek in Zevenbergen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en rond 21.00 uur zullen we afronden. De koffie en thee staan klaar. Deze avond gaat het over als thuis wonen moeilijker wordt. 17 september staat in het teken van het thema van Wereld Alzheimer Dag “Samen bewegen”. Het thema van 19 november s nog onbekend.

Vervoer om naar het Alzheimer Café te komen?
Maatjesvervoer is voor iedereen die vanwege verminderde mobiliteit geen gebruik kan maken van de bestaande reguliere vervoersmogelijkheden en die geen beroep kan doen op familie, buren of vrienden. Gebruik maken van deze dienst? Bel dan naar 06 -519 71 914 en spreek naam en telefoonnummer in. Vrijwilligers nemen vervolgens contact op. Meld tijdig aan, in verband met het inplannen van de vrijwillig chauffeurs moet u zich op tijd aanmelden. Minimaal enkele dagen voor de geplande rit.

Vragen?
Neem bij vragen contact op met Mantelzorg Moerdijk. De medewerkers van Surplus zijn er voor informatie, advies en ondersteuning. Bel 0168-331357 of stuur een e-mail naar mantelzorg.moerdijk@surplus.nl. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgmoerdijk.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen