ANWB AutoMaatje Zundert van start

Geplaatst op 18 mei 2021 in Welzijn


Even boodschappen doen of een partner in het woonzorgcentrum of verpleeghuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje helpt Surplus, samen met vrijwilligers en de ANWB mensen mobiel en actief te blijven. Op 17 mei jl. gaf wethouder Twan Zopfi het feestelijke startsein voor dit nieuwe project in Zundert. De eerste vier ritten staan al gepland!

AutoMaatje gaat in Zundert van start met vier chauffeurs en daarnaast hebben nog tien chauffeurs zich aangemeld. De startende chauffeurs waren bij de lancering aanwezig en ontvingen van de wethouder en Janique Huijbregts van de ANWB -coronaproof- een starterspakket, twee gebakjes en een bos bloemen. Wethouder Zorg en Welzijn, Twan Zopfi, is erg blij met de start van het AutoMaatje in de gemeente Zundert: ‘Ik ben vooral blij met de aanwezigheid van vier chauffeurs voor dit mooie initiatief. Zij helpen onze minder-mobiele inwoners actief én mobiel te blijven. Bovendien biedt AutoMaatje de mogelijkheid om nieuwe sociale contacten op te bouwen. Iets wat minstens zo belangrijk is. Daarom hoop ik dat er goed gebruik van gemaakt gaat worden en dat er nog veel chauffeurs volgen.’ Janique Huijbregts vulde aan dat Zundert de 84e gemeente is waar AutoMaatje rijdt.

Vervoer een uitkomst
Nederland heeft bijna 6 miljoen senioren. Een deel hiervan is minder mobiel en heeft geen goed vervoer tot hun beschikking. Geen vervoer betekent dat zij geïsoleerd kunnen raken. Met ANWB AutoMaatje blijven zij meedoen in de maatschappij. Het idee is eenvoudig: vrijwilligers vervoeren hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Eén van de chauffeurs is Ad uit Wernhout. Ad reed al voor AutoMaatje Made. Na zijn verhuizing naar Wernhout viel dat weg. Hij is dan ook heel blij met de start van AutoMaatje in Zundert. “Ik deed het met veel plezier en heb zeker 70 ritten gereden. Het is een uitkomst voor ouderen.”

Informatie en aanmelden
Surplus regelt in Zundert de aanvragen en benadert de chauffeurs. De vrijwilliger bepaalt zelf hoe vaak hij of zij rijdt, het werk is dus flexibel in te vullen. Vrijwilligers sluiten een overeenkomst met Surplus. Interesse in deze leuke en flexibele vrijwilligersbaan? Of een rit aanvragen? Bel dan met Surplus Welzijn Zundert, 076 – 597 22 00.

Rol ANWB
De ANWB ondersteunt bij het oprichten van een servicepunt, zoals nu in Zundert. Doel is samen zorgen dat minder-mobiele buurtgenoten die nu tussen wal (zelf regelen) en schip (vervoer met indicatie) vallen met hulp van buurtgenoten mee kunnen blijven doen. Sinds de start van ANWB AutoMaatje in 2016 is er veel belangstelling. Vanaf 2018 biedt Surplus deze dienst al in Oosterhout aan.

Foto: gemeente Zundert/Didier van Aert

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Zundert bij

Welzijn Zundert

De Welborg 4, 4881 CZ Zundert

Heb je vragen over onze diensten in Zundert? Neem contact op met Surplus Welzijn Zundert, 076 – 597 22 00. Elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen