Assertiviteitstraining: Moeite met nee zeggen?

Geplaatst op 06 oktober 2022


Bij voldoende aanmeldingen start Surplus Welzijn in de gemeente Etten-Leur een assertiviteitstraining. Een leerzame training voor mensen die moeite hebben met nee-zeggen of moeite hebben voor zichzelf op te komen. Aanmelden voor deze training kan door te bellen met Surplus via  076 – 501 64 50 of door een e-mail te sturen naar AMW.Etten-Leur@surplus.nl. De kosten zijn € 50,00, dit is inclusief lesmateriaal.

De training bestaat uit tien bijeenkomsten. Deze training start om 19.00 uur en duurt twee uur. In een kleine groep van acht tot tien personen wordt per avond met een thema gewerkt, zoals ‘nee-zeggen’, ‘kritiek geven en ontvangen’ en ‘omgaan met boosheid en schuldgevoelens’. Dit zijn voor de deelnemers steeds weer heel herkenbare thema’s. Deelnemers ervaren het als prettig dit met elkaar te kunnen delen en er samen mee kunnen oefenen in rollenspellen. Ook thuis, op het werk en in de sociale omgeving kan geoefend worden met het aangeboden materiaal. Elke bijeenkomst start met het delen van de behaalde assertieve successen van de afgelopen week. Dit is erg motiverend om de week daarop de nieuw aangeleerde vaardigheden weer in de praktijk uit te proberen. Meedoen aan deze training vergroot de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen. De bijeenkomsten worden begeleid door twee maatschappelijk werkers van Surplus. Deelname kan vanaf 18 jaar en vooraf vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats.

Algemeen Maatschappelijk Werk
Het maatschappelijk werk van Surplus helpt bij het oplossen van of omgaan met problemen. Het kan daarbij gaan om allerlei problemen. Bijvoorbeeld op het werk, moeilijkheden in de thuissituatie, geldproblemen of andere persoonlijke moeilijkheden. De maatschappelijk werkers luisteren, denken mee en ondersteunen. Kijk voor meer informatie op www.surplus.nl/surplus-in-de-wijk/maatschappelijk-werk. Daarnaast biedt Surplus verschillende trainingen waaronder deze assertiviteitstraining.

Meer weten?
Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met Algemeen Maatschappelijk Werk van Surplus Welzijn via 076-5016450 of stuur een e-mail naar AMW.Etten-Leur@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen