AutoMaatje Oosterhout zoekt vrijwillige chauffeurs met eigen auto

Geplaatst op 01 augustus 2023


Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje helpt de ANWB samen met vrijwilligers en welzijnsinstellingen zoals Surplus mensen helpen mobiel en actief te blijven.

AutoMaatje
Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen en 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral, omdat ze niet meer mobiel zijn of omdat hun netwerk steeds kleiner is geworden. Ook in Oosterhout zitten veel mensen met een sociaal- en mobiliteitsprobleem gedwongen achter de geraniums. ANWB AutoMaatje biedt de mogelijkheid om weer mee te doen in de maatschappij. Inmiddels worden er meer dan 600 ritten per maand gereden.

Sociaal contact
Tegen een kleine vergoeding brengt een AutoMaatje deze persoon naar de plek van bestemming. Maar, een rit is vaak meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de chauffeurs mee op doktersbezoek of boodschappen doen. Elke rit betekent namelijk sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur. Als vrijwilliger ontvang je een vergoeding van € 0,35 per gereden kilometer voor het gebruik van je auto. Daarnaast is het een prima gelegenheid om je netwerk uit te breiden, want je leert collega’s en klanten kennen. Je doet dus niet alleen iets voor een ander, maar het levert je zelf ook veel voldoening op.

Iets voor jou?
Beschik jij over een APK-gekeurde auto en heb je daarvoor een WA met inzittenden verzekering? Ben je in bezit van een geldig rijbewijs B en ben je bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen? Heb je vrije tijd ter beschikking, ga je graag om met mensen en wil je je auto inzetten om stadsgenoten te vervoeren? Dan ben jij degene naar wie Automaatje op zoek is! Klik op de onderstaande link voor meer informatie of meld je direct aan op telefoonnummer 0162-471115, mail naar info@oosterhoutvoorelkaar.nl of ga langs bij de Vrijwilligerswinkel aan de Kerkstraat 19.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Oosterhout bij

Centrum voor Wonen en Welzijn Oosterhout

Oosterhout Voor Elkaar

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Hulp voor één keertje of wat meer structureel. En andersom hebben veel mensen iets te bieden. Af en ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen