AutoMaatje rijdt 1.000ste rit in Zundert

Geplaatst op 09 februari 2023


In 2021 ging ANWB AutoMaatje Zundert van start. Het officiële startsein werd gegeven op 17 mei 2021 door wethouder Twan Zopfi. Sinds die tijd zijn er al heel wat ritten gereden door de enthousiaste vrijwilligers.

Donderdag 2 februari werd de 1000ste rit uitgevoerd door Peter Donkers, hij reed mevrouw Roelands naar haar afspraak met fysiopraktijk Froeling in de Welborg (Zundert). Daar werden de twee in het “zonnetje” gezet door de coördinator Jessica Nouws. Zij kregen een mooie bos bloemen. Voor Peter was dit zijn 446e rit voor het AutoMaatje sinds hij begon als vrijwilliger. Voor mevrouw Roelands was het 55e keer dat ze gebruik maakte van het AutoMaatje. Zij gaf aan heel blij te zijn met het AutoMaatje, Peter is een fijne chauffeur en rijdt altijd wekelijks met haar naar de fysio.

Inmiddels zijn er ruim 200 deelnemers in Zundert die gebruik maken van ANWB AutoMaatje en zijn er 14 chauffeurs die met elkaar ongeveer 20 ritten rijden per week. Alle chauffeurs kregen een bedankje thuis. Door deze grote hoeveelheid ritten zijn nieuwe vrijwillige chauffeurs van harte welkom.

Handige vervoersdienst
ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst waarbij vrijwilligers tegen een geringe onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Het initiatief in Zundert is genomen omdat er veel mensen minder mobiel zijn en niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of moeite hebben met het gebruikmaken van de aanwezige vervoersvoorzieningen. Het gaat daarbij vaak om korte afstanden, zoals een bezoek aan de huisarts, de kapper, de kaartclub of een goede vriendin. ANWB AutoMaatje Zundert bleek een schot in de roos.

Meer weten over ANWB AutoMaatje Zundert
Aanmelden voor een rit of vrijwilliger worden? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Zundert en bel 076 – 597 22 00 (iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur).

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen