Bazen van morgen

Geplaatst op 09 juni 2022


Donderdag 2 juni had Surplus drie nieuwe bazen! Drie middelbare scholieren van Curio Prinsentuin van Cooth namen deze dag plaats op de stoelen van onze raad van bestuur. 

Baas bij Surplus
Bestuurders Anton van Mansum en Anthonie Maranus haalden Jane, Jara en Fatemeh thuis op om vervolgens naar onze locatie op de Leuvenaarstraat te gaan. Na de kennismaking en symbolische overdracht van de stoelen, werden de drie nieuwe bazen rondgeleid. Ze bezochten een PG-afdeling. Dit is een afdeling voor bewoners met een vorm van dementie. Daarna stond een vergadering gepland met de afdelingen werving & selectie en marketing & communicatie. De ‘bazen van morgen’ gaven hun visie op een vraagstuk rondom het aantrekken van jongeren in de zorg; hoe kunnen we jongeren bereiken en ze enthousiasmeren voor de zorg? Na de vergadering volgde een brainstormsessie die de ‘bazen van morgen’ direct uitwerkten tot een TikTok video!

Evaluatie
Ter afsluiting was er nog een evaluatie van de dag.  Voorzitter van bestuur Anton van Mansum vertelde: “het was mooi om te horen hoe enthousiast de scholieren zijn over werken in de zorg. Met hun frisse, open blik hadden ze een duidelijke visie op ons werk. En ze hadden goede tips hoe we veel beter hun leeftijdsgenoten kunnen laten zien hoe leuk en betekenisvol dit werk is. Tenminste twee van de drie jongedames willen hier binnenkort al aan de slag!

Project Baas van Morgen
Baas van Morgen is een project van JINC. JINC strijdt voor een maatschappij waarin iemands achtergrond niet zijn of haar toekomst bepaalt en waarin íeder kind kansen krijgt. Bestuurder Anthonie Maranus: “het project Baas van Morgen bij Surplus gaf de scholieren een goed, positief beeld van werken in de zorg. Mooi dat onze organisatie daar een bijdrage aan heeft geleverd”.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen