Bijeenkomsten voor mantelzorgers met migratieachtergrond

Geplaatst op 27 november 2023


Steunpunt mantelzorg van Surplus organiseert samen met Includieq, twee bijeenkomsten voor mantelzorgers met een migratieachtergrond. Tijdens deze bijeenkomsten gaan zij in gesprek over wat mantelzorg is, welke ondersteuning het steunpunt kan bieden en aan welke ondersteuning mantelzorgers behoefte hebben.

Als iemand zorgt voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is hij/zij mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt, zoals zorgen voor je zieke kind of ouder. Veel inwoners van Etten-Leur zijn zich niet bewust van het feit dat zij mantelzorger zijn. Maar mantelzorg is niet vanzelfsprekend. Lita Kalle van steunpunt mantelzorg: “Mantelzorgers met een migratieachtergrond vragen minder snel professionele ondersteuning aan. Om deze drempel te verlagen organiseren we deze bijeenkomsten.”

Verschillende bijeenkomsten
Er zijn twee bijeenkomsten die beide gratis te bezoeken zijn. De eerste bijeenkomst is vrijdag 1 december aanstaande en start om 9.15 uur in de Bilal-i Habesi moskee. Tijdens deze bijeenkomst wordt zowel Turks als Nederlands gesproken. De tweede bijeenkomst is op vrijdag 8 december en start om 10.00 uur in de ‘T Proathuis. Tijdens deze bijeenkomst is een Arabische tolk aanwezig. Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende thema’s aan bod. Beide bijeenkomsten duren ongeveer twee uur.

Aanmelden
Inwoners kunnen zich aanmelden via de mail mantelzorg.etten-leur@surplus.nl of neem contact op met Lita Kalle van steunpunt mantelzorg, 06 531 29 470.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen