BoodschappenPlusBus Zundert bestaat 10 jaar in gemeente Zundert

Geplaatst op 02 juni 2023


De BoodschappenPlusBus in de gemeente Zundert bestaat 10 jaar. Deze bijzondere voorziening brengt oudere inwoners uit de gemeente naar bijvoorbeeld de huiskamers of supermarkt. Dertien enthousiaste vrijwilligers van Surplus maken deze ritten mogelijk. Reden genoeg om hen op 17 mei jl. in het zonnetje te zetten en een cadeau te geven. Wethouder Ralph Bogers kwam daarvoor naar de Nonnekeshof.

Leidinggevende Patricia den Bakker heette de vrijwilligers en de wethouder van harte welkom en stond stil bij dit jubileum. Zij gaf aan dat Surplus blij is met deze fijne vrijwilligers. Eén van hen, Rinus, rijdt al tien jaar op de bus. Hij is vanaf de start actief. In de afgelopen jaren is onder andere ook gereden voor de Voedselbank, statushouders en heeft zelfs ooit één van de vrijwilligers een loslopend hondje gered. Omdat de bus wat mankementen gaat vertonen, onderzoekt Surplus de mogelijkheid een nieuwe bus aan te schaffen. Als cadeau voor het tienjarig bestaan kregen de chauffeurs allemaal een nieuwe Surplus jas.

Een waardevolle voorziening
Wethouder Ralph Bogers gaf aan blij te zijn aanwezig te zijn. “Veel mensen in onze gemeente zijn dankbaar voor de inspanningen van deze vrijwillige chauffeurs. De bus zit in het DNA van Zundert, Klein Zundert, Rijsbergen, Achtmaal en Wernhout. De chauffeurs vervoeren niet alleen ouderen, maar zij luisteren ook naar de verhalen en vervullen zo een belangrijke rol. De komende jaren zullen we dit soort voorzieningen erg hard nodig blijven hebben. Door de vergrijzing en het feit dat steeds meer mensen langer thuis blijven wonen.” De wethouder sprak namens de gemeente zijn waardering uit voor het werk van de vrijwilligers en feliciteerde hen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen