Brand New Start als een warm bad

Geplaatst op 04 april 2023


Kan je al van een traditie spreken als je iets voor de tweede keer organiseert? Afgelopen maandag 3 april werden de nieuwste collega’s van Surplus weer hartelijk ontvangen in het Elisabeth woonzorgcentrum. In vier rondjes langs verschillende belevingen kregen de collega’s de mogelijkheid om met elkaar kennis te maken. Ondertussen ontvingen ze op een speelse en informele manier informatie over de organisatie Surplus en over systemen waarmee ze binnen Surplus te maken krijgen.

Jolien Kerkhof is er op deze maandag voor het eerst eigenlijk… terwijl ze tien jaar geleden al binnen Surplus stageliep. Na de bijeenkomst gaat ze direct door voor haar eerste dienst op de Antonius Abt in Terheijden. Jolien: “Ik kom op dezelfde afdeling terecht waar ik dus tien jaar geleden ook al werkte, gerontopsychiatrie. Na die stage ging ik aan de slag in de thuiszorg en op andere gp-afdelingen, maar nu kijk ik echt uit naar deze nieuwe baan. Ik heb zin om wat te betekenen voor deze mensen. Vaak zijn ze alleen.” En gevraagd naar haar ervaringen op deze middag is Jolien erg positief. “Je ziet mensen redelijk bedeesd binnenkomen en dan ook actief meedoen. En de informatie die we krijgen is echt wel handig!”, aldus Jolien.

Vanuit het managementteam van Surplus is Ingrid Boschman deze middag bij Brand New Start aanwezig. Ze werd door de dames die de introductiemiddag organiseren uitgenodigd. Ze is regiomanager voor regio Moerdijk en is verantwoordelijk voor vier zorglocaties in de noord-westhoek van Noord-Brabant en loopt geregeld mee ‘op de werkvloer’ om met de directe zorgmedewerkers te ontdekken wat het werk dagelijks inhoudt. Ook voor Ingrid is deze middag een eyeopener. “Het is zo leuk, spontaan en ongedwongen. Je creëert een warm bad, op deze manier. Je laat de nieuwe collega’s gelijk voelen dat ze heel erg welkom zijn!”, volgens Ingrid.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen