Breda waardeert mantelzorg met Breda Cadeaukaart

Geplaatst op 14 september 2022


Breda is trots op haar mantelzorgers! Als blijk van waardering kunnen mantelzorgers die langdurig en onbetaald zorgen voor iemand in de gemeente Breda een mantelzorgwaarding aanvragen. Dit is een Breda Cadeaukaart van 75 euro. Jonge mantelzorgers kunnen een cadeaukaart van 25 euro aanvragen. Mantelzorgers die geen toegang hebben tot het internet of niet digitaal vaardig zijn, kunnen in september de mantelzorgwaardering telefonisch aanvragen.

Zonder mantelzorgers zakt ons zorgstelsel vandaag nog in elkaar. Het is belangrijk dat de inzet van mantelzorgers gezien wordt, dat ze steun en waardering krijgen. Niet alleen van degene voor wie ze zorgen, maar ook uit de omgeving. Breda is trots op haar mantelzorgers! Dit jaar bestaat de waardering uit een Breda Cadeaukaart. Deze cadeaukaart is in te wisselen bij ruim 150 restaurants, winkels en activiteiten in Breda. Zo steunen we de Bredase ondernemers.

Online aanvragen niet mogelijk?
Mantelzorgers kunnen de waardering van 15 augustus t/m 31 oktober aanvragen bij StiB. In september kunnen mantelzorgers de waardering ook telefonisch aanvragen, via 076 750 32 00 (op werkdagen, tussen 9.00 en 12.30 uur).

Ben ik mantelzorger?
Zorg jij minimaal 3 maanden en 8 uur per week onbetaald voor iemand? Bijvoorbeeld voor een familielid, partner, kind, buur, vriend of kennis? Dan ben je mantelzorger. Woont degene voor wie je zorgt in de gemeente Breda? Dan kun jij deze mantelzorgwaardering aanvragen.

Jonge mantelzorgers
Ook jonge mantelzorgers (4 t/m 24 jaar) kunnen een waardering aanvragen. Je bent jonge mantelzorger als je opgroeit in een gezin waarin iemand langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt is.

Steun en advies
StiB verzorgt de mantelzorgwaardering namens de gemeente Breda. Ook voor informatie, advies en ondersteuning kunnen mantelzorgers gratis terecht bij StiB.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen