Bredere inzet ervaringsdeskundigen bij huiselijk geweld in West Brabant

Geplaatst op 01 maart 2022 in Welzijn


Sinds 1 januari 2022 wordt het team van ervaringsdeskundigen van de Cirkel is Rond breder ingezet in de regio West-Brabant. De Cirkel is Rond is nu een samenwerkingsverband van Veilig Thuis West-Brabant, Vrouwenopvang Safegroup en de maatschappelijk werk organisaties in de regio, te weten: Surplus, WijZijn Traverse Groep, IMW en Trema. Sinds 2018 worden de ervaringsdeskundigen al ingezet bij casuïstiek van Veilig Thuis West-Brabant en Vrouwenopvang Safegroup.

Betere en snellere hulp
Ervaringsdeskundigen, zowel voormalig slachtoffers als voormalig plegers, bieden hoop en herstel voor cliënten die te maken hebben met huiselijk geweld. Daarnaast leveren de ervaringsdeskundigen een bijdrage door voorlichting, deskundigheidsbevordering, bewustwording, training en lotgenotencontact. Uit onderzoek is gebleken de inzet van ervaringsdeskundigen van de Cirkel is Rond bij veiligheid en het herstel in gezinssystemen erg waardevol is. De Cirkel is Rond kent landelijke belangstelling en is het eerste project in Nederland met ervaringsdeskundigen in dienst die naast professionals met eigen expertise werken in casuïstiek.

Blij met inzet ervaringsdeskundigen
Suzanne de Jong is leidinggevende welzijn: “Bij Surplus zijn we blij met dit samenwerkingsverband en de inzet van ervaringsdeskundigen. Het is belangrijk dat er een laagdrempelige manier is om slachtoffers -en ook daders- te ondersteunen. Surplus biedt maatschappelijk werk in Drimmelen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout en Zundert. Onze maatschappelijk werkers kunnen een ervaringsdeskundige inzetten als dat in een bepaalde situatie wenselijk is. Ook is er bij Surplus een ambassadeur aangesteld, maatschappelijk werker Angela Tode, die zich inzet om deze ervaringsdeskundigheid blijvend onder de aandacht te brengen.”

Meer informatie
Klik hier voor het maatschappelijk werk van Surplus. Meer informatie over de Cirkel is Rond? Klik hier.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen