Buddy’s ontmoeten deelnemers tijdens een bakje koffie

Geplaatst op 15 juni 2023


Iedere eerste dinsdag van de maand organiseert Surplus een koffiemoment. Speciaal voor deelnemers die graag buddyhulp willen ontvangen en voor de buddy’s (vrijwilligers) zelf. Tijd om bij te kletsen en mogelijk nieuwe mensen te leren kennen.

Asmara Zom is consulent buddyhulp bij Surplus: “Het koffiemoment is vooral bedoeld voor deelnemers op de wachtlijst van de buddyhulp. Maar tevens ook voor de huidige buddy’s en deelnemers die al een buddy hebben. Mogelijk vinden mensen elkaar op zo’n ochtend. Ze maken kennis met elkaar en mogelijk ervaren ze een fijne klik. Dat kan zowel een buddy met een deelnemer zijn, als deelnemers onderling die een band met elkaar opbouwen. Door de ontspannen sfeer en doordat mensen al een drempel over zijn door aan te sluiten, is het wat makkelijker om contact met elkaar te maken. En mogelijk ook andere activiteiten te ondernemen in de activiteitencentra.”

Samen op de foto
Twee deelnemers, Andrea en Yvonne, hebben elkaar al helemaal gevonden. “We spreken ook buiten deze ochtenden met elkaar af en bellen elkaar vaak. We helpen elkaar en luisteren naar elkaar”, vertelt één van de dames trots. Ze poseren samen voor de foto, hebben er zin in en de klik straalt ervan af. Zo vonden meerdere ‘koppels’ elkaar.

Helpen maakt happy
Het is fijn iets voor elkaar te kunnen doen en te betekenen. Veel buddy’s halen voldoening uit hun vrijwilligerswerk en vertellen hier enthousiast over tijdens zo’n bakje koffie.

“Zo leuk als je weet hoe je iemand aan het lachen kan maken, als je een ingang bij iemand vindt”, vertelt een buddy.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen