Buddytraining om een ander weer op weg te helpen

Geplaatst op 04 maart 2022


“Zin om te leren en jezelf te ontwikkelen?”

Op donderdag 24 maart aanstaande start een buddytraining bij Surplus. In vier dagdelen leren vrijwilligers hoe ze een maatje kunnen worden. Voor deze training zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan door te bellen met Surplus via 0162 – 748 600 of door een e-mail te sturen naar petra.dekramer@surplus.nl

Buddy’s zijn er voor mensen met verschillende hulpvragen of achtergronden. Die kunnen te maken hebben met eenzaamheid, geheugenproblemen, een chronische aandoening, depressie, eenzaamheid of een ingrijpende levensgebeurtenis. Petra de Kramer van Surplus is betrokken bij de buddyhulp: “Er is veel behoefte aan buddyhulp. Mensen zijn op zoek naar een maatje die een poosje met hen meeloopt en hen weer op weg helpt. Buddy’s volgen eerst een training. Tijdens deze training gaan we met elkaar in gesprek over onderwerpen zoals kwaliteiten, communicatie, luisteren, grenzen stellen maar ook hoe om te gaan met verlies. Na de training kun je beslissen of je aan de slag wilt als buddy.”

Hoe werkt dat?
Een buddy spreekt samen met de hulpvrager af wat ze samen kunnen ondernemen of waar hulp bij nodig is. Dit kan ook heel praktisch zijn, zoals samen in de tuin werken of even de post bekijken. Buddy word je voor één tot twee jaar, tot iemand de draad weer op kan pakken.

Wie kan buddy worden?
Petra: “We zoeken enthousiaste vrijwilligers die goed kunnen luisteren en zich kunnen verplaatsen in anderen. En die voor langere tijd één dagdeel per week/twee weken beschikbaar zijn. Als buddy maak je deel uit van een enthousiast buddyteam. Regelmatig organiseren we bijeenkomsten waarbij je ervaringen kunt delen met andere buddy’s.”

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen