Buurtkamer Zevenbergen van start in gemeente Moerdijk

Geplaatst op 07 april 2022


De Moerdijkse Buurtkamers zijn er voor ouderen die zelfstandig wonen en het leuk vinden er eens uit te zijn. De Buurtkamers staan voor gezelligheid, samen eten, ontmoeten en leuke dingen doen. Naast de Buurtkamer in Willemstad is er nu ook een Buurtkamer in De Donk in Zevenbergen. Aanmelden kan via 076 – 208 22 00 of mail naar buurtkamerdedonk@surplus.nl

Susan van Laarhoven, teamleidinggevende thuiszorg bij Surplus is samen met sociaal werker Marian Oprins druk bezig geweest met de voorbereidingen: “We zijn heel blij om samen met de gemeente Moerdijk een tweede Buurtkamer te realiseren. De eerste is in Willemstad en nu is er ook één in Zevenbergen. Waar iedereen welkom is. Want om mee te doen is geen gemeentelijke indicatie nodig. De Buurtkamer gaat over welzijn én zorg. We investeren in welbevinden, zingeving, deel uitmaken van de gemeenschap en jezelf goed voelen. Enthousiaste vrijwilligers en een zorgmedewerker van Surplus zorgen voor deskundige begeleiding. Handig is ook dat een sociaal werker meekijkt naar wat er nog meer nodig is. Deze korte lijntjes leveren veel op voor de bezoekers van de Buurtkamers.”

Echt persoonlijk contact
“Het ontmoeten van anderen, het deelnemen aan het programma met een gezamenlijke maaltijd in de Buurtkamer heeft een positief effect op de gezondheid, voorkomt een sociaal isolement en biedt mantelzorgers een rustmoment. De Buurtkamer is laagdrempelig en gericht op elkaar ontmoeten en samen zijn. Echt persoonlijk contact, daar gaat het om! Een mooie ontwikkeling in Moerdijk na de coronapandemie”, vertelt wethouder Eef Schoneveld.

Start in Zevenbergen
De Buurtkamer in De Donk, De Donk 61 is open op maandag van 11.00 tot 15.00 uur en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur. Op deze dagen kan er ook samen worden gegeten. Dat is niet verplicht, deelnemers kunnen zich daarvoor aanmelden. Aanmelden voor de Buurtkamer Zevenbergen kan door een email te sturen naar buurtkamerdedonk@surplus.nl of door te bellen naar 076 – 208 22 00. Deelnemers betalen een kleine eigen bijdrage.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen