Buurtkamers gemeente Moerdijk van start

Geplaatst op 04 maart 2022


Willemstad eerste Buurtkamer in de gemeente

De Moerdijkse Buurtkamers zijn er voor ouderen die zelfstandig wonen en het leuk vinden er eens uit te zijn. De Buurtkamers staan voor gezelligheid, samen eten, ontmoeten en leuke dingen doen. Een zorgmedewerker van Surplus en vrijwilligers zorgen voor deskundige begeleiding. De eerste Buurtkamer opent op 15 maart in Steunpunt De Veste in Willemstad. Aanmelden kan via 076 – 208 22 00.

Susan van Laarhoven, teamleidinggevende thuiszorg bij Surplus is samen met sociaal werker Marian Oprins druk bezig met de voorbereidingen: “We zijn heel blij om samen met de gemeente Moerdijk deze voorziening te realiseren in Willemstad en Zevenbergen. Waar iedereen welkom is. Want om mee te doen is geen gemeentelijke indicatie nodig. De Buurtkamer gaat over welzijn én zorg. We investeren in welbevinden, zingeving, deel uitmaken van de gemeenschap en jezelf goed voelen. Handig is ook dat een sociaal werker meekijkt naar wat er nog meer nodig is. Deze korte lijntjes leveren veel op voor de bezoekers van de Buurtkamers. Ik ben ook blij met de club enthousiaste vrijwilligers. Zij gaan er met de deelnemers iets moois van maken!”

Echt persoonlijk contact
“Het ontmoeten van anderen, het deelnemen aan het programma met een gezamenlijke maaltijd in de Buurtkamer heeft een positief effect op de gezondheid, voorkomt een sociaal isolement en biedt mantelzorgers een rustmoment. De Buurtkamer is laagdrempelig en gericht op elkaar ontmoeten en samen zijn. Echt persoonlijk contact, daar gaat het om! Een mooie ontwikkeling in Moerdijk na de coronapandemie. Op 25 maart, als de Buurtkamer opgestart is, ga ik persoonlijk even langs om in gesprek te gaan met deelnemers, vrijwilligers en zorgmedewerkers over hun eerste ervaringen”, vertelt wethouder Eef Schoneveld.

Start in Willemstad
Vanaf 15 maart gaat de Buurtkamer van start met drie dagdelen in Steunpunt De Veste, Kerkring 40 in Willemstad. Dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur. Donderdag van 10.00 tot 14.00 uur en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kan er samen worden gegeten. Dat is niet verplicht, deelnemers kunnen zich daarvoor aanmelden. Deelnemers betalen een kleine eigen bijdrage.

Aanmelden voor de Buurtkamer Willemstad
Aanmelden kan door een email te sturen naar buurtkamerdeveste@surplus.nl of door te bellen naar 076 – 208 22 00. 

Zevenbergen volgt
De volgende Buurtkamer in Pluspunt De Donk, De Donk 61 in Zevenbergen is in voorbereiding. Deze Buurtkamer is op maandag van 10.00 tot 14.00 uur en op donderdag van 11.00 tot 15.00 uur. Ook in deze Buurtkamer kan gezellig samen gegeten worden en worden leuke activiteiten georganiseerd. De startdatum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen