Centrale Cliëntenraad op bezoek bij de Huiskamer in Hoeven

Geplaatst op 07 juni 2023


De Centrale Cliëntenraad, de vertegenwoordigers van cliënten van Surplus, gaat langs op verschillende locaties van Surplus. Dit doen ze om kennis te maken met cliënten die langskomen op de locaties én met de collega’s die cliënten helpen, ondersteunen of een leuke dag bieden.
Een tijdje geleden was de Huiskamer in Hoeven aan de beurt!

Kennismakingsbezoek
Petra Groenewegen-de Mönnink (voorzitter), Ans Haarhuis (vice voorzitter) en Ria Brood (lid cliëntenraad) vormen de delegatie van de CCR die langsgaan voor een kennismakingsbezoek. Bij binnenkomst is het een gezellige drukte in de huiskamer. Enkele bezoekers spelen een spel en er wordt veel gelachen. Medewerkers Marian Oprins en Anja Rommens ontvangen de dames en beginnen aan de rondleiding.

Wat is er te doen?
De bezoekers komen langs om samen te eten of doen mee met een van de activiteiten zoals sjoelen, samen bewegen op muziek, spelletjes of geheugentraining. En het mooie is, er is geen indicatie nodig. Iedereen kan gebruik maken van deze huiskamers, ook als er zorgvraag is. In Hoeven, en bij alle andere huiskamers, zijn vrijwilligers betrokken. Zij koken een maaltijd, helpen bij de activiteiten of schenken de koffie/thee. Deze vrijwilligers zijn de drijvende kracht van de huiskamers, want vrijwilligers en professionals hebben elkaar nodig. “Samen vormen wij een hecht team, waarin we op elkaar kunnen rekenen en ieder zijn of haar eigen taken en verantwoordelijkheden heeft,” aldus Anja.

Belang van huiskamers
De huiskamers van Surplus zijn er voor ouderen die zelfstandig wonen en die graag met anderen in contact komen. “Want het gevoel van erbij horen en meedoen is voor iedereen even belangrijk. En dat er veel behoefte is aan een plek om elkaar te ontmoeten blijkt wel uit het feit dat er inmiddels 11 huiskamers zijn in het hele werkgebied van Surplus”, legt Marian uit.

Einde van het bezoek
Na een fijne en gezellige rondleiding en uitleg over de Huiskamer nam het gezelschap weer afscheid. “We zijn erg onder de indruk van de locatie en wat ze voor mensen uit het dorp betekenen en doen”, besluit Petra.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen