Cursus Welkom Online in Langeweg

Geplaatst op 14 mei 2024


Surplus start vanaf 29 mei aanstaande met Welkom Online workshops. Dit lesprogramma is speciaal ontwikkeld voor ouderen. De workshops helpen bij het vinden van de weg in de digitale wereld. Vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds begeleiden deelnemers bij hun eerste stappen online. De gratis workshops vinden plaats in Buurthuis Ons Stedeke, Kloosterlaan 22 in Langeweg. Op 29 mei en 5, 12 en 26 juni. Steeds van 10.00 tot 11.30 uur.

Bij de Welkom Online workshops kunnen ouderen terecht met al hun vragen op digitaal gebied. Tijdens vier verschillende workshops worden verschillende thema’s behandeld. Elke workshop geeft informatie, concrete voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten over relevante onderwerpen in het dagelijkse leven. Deelnemers krijgen veel ruimte om vragen te stellen. Ze nemen zelf hun eigen laptop, tablet of smartphone mee en leren daarmee omgaan. Na de workshops kunnen de deelnemers effectiever en met meer plezier deelnemen aan de steeds meer digitaliserende samenleving.

Data en thema’s
De insteek is heel praktisch. Zo leren deelnemers bijvoorbeeld hoe zij online een afspraak met de huisarts kunnen maken of een route kunnen opzoeken via Google Maps. Op 29 mei is het thema ‘De eerste stappen online’. Op 5 juni is het thema ‘Gezondheid’. Op 12 juni  is het thema ‘Mobiliteit’. Op 26 juni is het thema ‘Hoe gebruik ik een QR-code?’

De deelnemers kiezen aan welke workshops ze deel willen nemen. Zij kunnen aan één of meer workshops deelnemen of aan alle vier. De workshops zijn echt maatwerk. Deelnemers kunnen aangeven wat ze willen leren en daar worden ze bij geholpen.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie over de workshops op www.welkomonline.nl of neem contact op met Margot Eekhout, sociaal werker in Langeweg. Zij is bereikbaar via de mail: margot.eekhout@surplus.nl of telefonisch: 06 – 23207523. Aanmelden ook graag bij Margot.

Meer over Welkom Online
Welkom Online is ontwikkeld door Vodafone Ziggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Vodafone Ziggo en ASML en wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen