De Bron van Verlies: lotgenotencontact voor nabestaanden

Geplaatst op 18 augustus 2023 in Uncategorized


Surplus Halderberge is gestart met een lotgenotengroep voor mensen uit de gemeente Halderberge die een dierbare zijn verloren. Dit kan gaan om het verlies van een partner, een zus, een kind, een ouder of een andere dierbare. In 2023 staan er nog 3 bijeenkomsten gepland waar men zich voor kan aanmelden. 

Uit onderzoek is gebleken dat het delen van ervaringen, gehoord worden en emoties uiten zeer helpend is in het rouwproces. Daarnaast kan het luisteren naar anderen in een vergelijkbare situatie ertoe bijdragen dat men zich gesteund en begrepen voelt door ervaring dat men niet alleen is.

“Het ene verlies is niet erger dan het andere, want je kunt verlies niet meten of wegen. Het is zo erg als het voelt voor die persoon, op dat moment. Elk mens gaat een andere weg in de doolhof van de rouw. Het is als een vingerafdruk, herkenbaar voor iedereen, maar toch altijd anders en uniek” (Keirse 2017).

(h)Erkenning
Maandag 8 mei en donderdag 6 juli, waren de eerste twee bijeenkomsten. In een kleine groep zijn ervaringen gedeeld, er werd samen gehuild en gelachen en zijn adviezen uitgedeeld. De groep werd geleid door een maatschappelijk werker. Het thema van die middag was “Reacties uit omgeving”. Het thema is een leidraad voor de bijeenkomsten, maar vooral de deelnemers en hun ervaringen staan centraal.  Andere thema’s die naar voren zullen komen zijn: Emoties delen, Rituelen, Hoe nu verder.

Data 2023
De volgende bijeenkomsten staan gepland op maandag 18 september en donderdag 9 november van 14.00 uur tot 16.00 uur in De Bron, professor van Ginnekenstraat 10 in Oudenbosch. Er wordt verzocht dat men zich voor iedere afzonderlijke bijeenkomst aanmeldt via amw.halderberge@surplus.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elke Pemen, maatschappelijk werker Surplus gemeente Halderberge via 0165-313100 of via amw.halderberge@surplus.nl.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen