De Bunthoef gaat door!

Geplaatst op 02 juli 2024


Op vrijdag 28 juni jl. was er een afscheidsborrel op de locatie van de Bunthoef aan de Bloemenhof. Na 45 jaar op de kop af, nemen we deze maand afscheid van de huidige locatie om hier over 2 tot 3 jaar terug te keren in een splinternieuwe setting.  

Vrijwilligers, gebruikers en iedereen die de Bunthoef een warm hart toedraagt hadden de gelegenheid om afscheid te nemen van het gebouw. Herinneringen werden opgehaald onder het genot van een hapje en een drankje. Deze werden verzorgd door de GGZ, eigenaren van een Syrisch restaurant, die beiden taallessen volgen bij de Bunthoef en betrokken mensen van de Bunthoef zelf. Er was livemuziek van twee troubadours Martien Stoop en Theo van Drunen die zelf jaren betrokken zijn bij de Bunthoef als yoga- en filosofie leraar en voorzitter van de Ruilhandel Oosterhout. Ook was er een optreden van  het vrijetijdskoor de Bunthoef, de ‘Dining Room’ band en volkszanger Damien die de Bunthoef als thuishaven beschouwt. Wethouder Arnoud Kastelijns hield een korte speech. Hij was aangenaam verrast door de gezellige drukte in het centrum.

Mooie tijden

Arno: “We kijken terug op mooie jaren in ons activiteitencentrum met een lach en een traan. We hebben samen met behulp van heel veel vrijwilligers mooie activiteiten kunnen organiseren. Zo waren er in de jaren ‘80 en ‘90 veel computerbijeenkomsten, en werden er kinder- en vakantieactiviteiten georganiseerd en vormde de Bunthoef de prominente plaats voor de biljartvereniging met 3 tafels. Ook is 8 jaar geleden de Eetkamer gestart, hier komen gemiddeld 90 tot 100 bezoekers. Daarnaast zijn er veel handwerk, teken-, schilder-, beweeg- en dansactiviteiten. Je kunt terecht voor taalcursussen, er zijn spreekuren van Geld & Recht en maatschappelijk werk van Surplus en er is dagbesteding vanuit de GGZ.

Tijdelijke locatie

“Al deze activiteiten gaan we ook zeker voortzetten op de tijdelijke locatie”, aldus Arno Talsma. Op de huidige locatie aan de Bloemenhof wordt een nieuw wooncomplex gebouwd. De Bunthoef krijgt op de begane grond een nieuwe ruimte. Tot de nieuwbouw gereed is gaat de Bunthoef daarom tijdelijk verhuizen naar de Beneluxweg 37 in Oosterhout. Hier starten vanaf 2 september weer de activiteiten.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Oosterhout bij

Activiteitencentrum Dommelbergen

Activiteitencentrum Dommelbergen

Arkendonk 90 4907 XP Oosterhout

Buurtbewoners, verenigingen en clubs organiseren activiteiten voor alle leeftijden. Bij diverse spreekuren kun je terecht voor vragen en advies. Als je op zoek bent naar ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen