De Nieuwe Meidoorn zoekt koffieschenkers

Geplaatst op 22 februari 2022


Surplus nam per 1 december jl. tijdelijk het beheer van wijkcentrum De Nieuwe Meidoorn over op verzoek van de gemeente Breda. Samen met vrijwilligers zet Surplus zich in om De Nieuwe Meidoorn een gezellig wijkcentrum te maken met volop activiteiten voor jong en oud.

Carlo van Engelen van Surplus is per 1 december jl. de nieuwe beheerder van dit wijkcentrum en is enthousiast van start gegaan: “Mijn doel is samen met een enthousiaste club vrijwilligers en buurtbewoners te bouwen aan een mooi centrum.” Van Engelen heeft zijn weg al aardig gevonden bij De Nieuwe Meidoorn en ziet er naar uit om dit voort te zetten.

Vrijwilliger worden
De Nieuwe Meidoorn is nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers zoals bijvoorbeeld gastvrouw/gastheer, helpen bij de bingo of zelf een nieuwe activiteit bedenken en organiseren. De vrijwilligers worden goed begeleid door Carlo van Engelen en wijkwerker Erik Neve. Vrijwilligers kunnen meedoen aan cursussen en trainingen. De uren zijn flexibel en er zijn erg gezellige collega’s. De vrijwilligers kunnen zich aanmelden door binnen te lopen bij de Nieuwe Meidoorn of contact op te nemen met Carlo van Engelen of Erik Neve, 076 – 8882657.

Nu al te veel doen
De Nieuwe Meidoorn heeft een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Buurtbewoners kunnen op maandag binnenlopen bij het naaiatelier en-, gezellig samen breien. Kinderen kunnen dansen op de maandagen. De dinsdagen zijn gevuld met een taalles, biljarten en praktisch gericht onderwijs. Hierbij krijgen buurtbewoners die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen bijscholing. Op dinsdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur is er een inloopspreekuur waarbij bewoners vragen kunnen stellen aan de organisaties. Ook Zorg voor elkaar Breda is dan aanwezig. Op woensdagen zorgen vrijwilligers ’s middags voor een warme maaltijd, voor maar €5 per persoon en kunnen de kinderen naar de kidsclub van 13.30 tot 15.30 uur! Verder zijn er op maandag-, dinsdag- en woensdagavond lessen in latin dance. Donderdagochtend kunnen buurtbewoners een taalles of praktisch gericht onderwijs volgen. ’s Middags is er een koffiemiddag en ouderengym. Op vrijdag wordt de week  afgesloten met een lunch, eigen bijdrage €5 per persoon, en een cadeautjes bingo! Zaterdagmiddag is er yoga voor kinderen. Verder is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om doordeweeks tussen 9.00 en 17.00 uur binnen te lopen voor een kop koffie of thee en om gezellig een potje te kaarten.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen