Derde seizoen van podcast voor jongeren

Geplaatst op 02 juni 2023


Op 20 juli 2022 startten jongerenwerkers Daan en Esmee met de podcast ‘Straattaal’ voor jongeren. Dit bleek een groot succes en daarom volgde een tweede seizoen. In de cijfers is terug te zien dat de podcast goed scoort. Reden om te starten met seizoen drie!

Halverwege het tweede seizoen bleek uit de cijfers van Spotify dat de podcast bij maar liefst 133 luisteraars in de top tien staat. En bij 109 luisteraars is dat zelfs in de top 5. Nog eens 44 luisteraars voegden de podcast toe aan hun favorieten. Veel luisterraars delen de podcast met vrienden, familie en kennissen. De jongerenwerkers vinden het tof dat 19 % van de luisteraars de podcast volgt via Spotify. Dit betekent dat er met 94 volgers op Spotify bijna 500 mensen de podcast beluisteren. Van de luisteraars is 71% tussen de 12 en 27 jaar.  

Straattaal on tour
Afgelopen weken is “Straattaal on tour” opgenomen. Een reeks met specials waarbij de jongerenwerkers in gesprek gaan met collega’s uit de verschillende gemeentes (Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Drimmelen en Zundert) om zo in beeld te brengen wat er per gemeente gebeurt en wat de verschillen zijn. 

Luister mee
Ook in seizoen 3 gaan Daan en Esmee met ondersteuning van hun ‘achter de schermen’ collega Joep in gesprek. Samen of met gasten en over verschillende thema’s. Straattaal de podcast seizoen 1, 2 en de specials zijn te beluisteren via Spotify, Google Podcast en Apple Podcast. Meer dan alleen meeluisteren? Volg ons dan ook op Instagram via @straattaal_de_podcast

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Geertruidenberg bij

Jongerencentrum De Huiskamer in Made

Lignestraat 60 4921 EV Made

Wil je andere mensen ontmoeten? Bij jongerencentrum De Huiskamer in Made kun je terecht om mensen van jouw leeftijd te leren kennen. Je kunt er ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen