Doe mee aan NLdoet: Samen voor elkaar!

Geplaatst op 18 maart 2024


Ieder jaar in maart krijgen Nederlanders de kans om impact te maken. Ook in 2024 was dat niet anders! NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds, nodigde alle Nederlanders uit deel uit te maken aan de grootste vrijwilligersactie van het jaar. Ook in de gemeente Moerdijk hadden inwoners kans om lokale organisaties te steunen en de kracht van vrijwilligerswerk te ervaren!

Op 15 en 16 maart 2024 werd NLdoet groots gevierd door heel Nederland, ook in Moerdijk waren er tal van mogelijkheden om impact te maken in jouw omgeving! Daarom riep het vrijwilligersplatform Moerdijkvoorelkaar alle Moerdijkers op om de handen uit de mouwen te steken en deel te nemen aan NLdoet. “Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde”, vertelt Esther Vlasblom, coördinator van Moerdijkvoorelkaar. “Of je nu iemand bezoekt die eenzaam is, ondersteuning biedt in een Huis van de Wijk of je inzet bij een vereniging. Alle inzet die je geeft maakt impact en samen creëren wij een fijnere maatschappij voor elkaar. NLdoet is de perfecte gelegenheid om dit zelf te ervaren en tegelijkertijd een ander te helpen.”

NLdoet acties in de buurt: van klussen tot muzikale verwennerij
Voor iedereen was er iets te doen, jong of oud, iedereen kon impact maken. Stichting de Eersteling organiseerde een klusdag, terwijl de Rij- en Menvereniging zich richtte op het opknappen van hun terrein en clubgebouw. In de Zeven Schakels kon je tuindecoratie mozaïeken, terwijl Buurt- en Speeltuinvereniging Het Westerkwartier de jaarlijkse opening van de speeltuin in Klundert organiseerde. Versendaal zocht hulp bij het opknappen van hun mijnenveger en het Zeemanskoor de Kreekrakkers verzorgde een gratis optreden. Bij woonzorgcentrum Fendertshof werden mensen gezocht voor het ondersteunen bij een gezellige high tea met muzikale klanken. Buurtvereniging de Driehoek zocht naar handen die hielpen met het snoeien van de tuin rondom het buurthuis. Ook bij Speeltuinvereniging de Kindervreugd/de Blokhut werd hulp gezocht voor het periodiek onderhoud. Tot slot kon je helpen bij het opknappen van de entree van buurtvereniging ’t Kloosterblokje. Er was genoeg te beleven in de gemeente Moerdijk!

Ook iets doen voor een ander? Kijk dan op www.moerdijkvoorelkaar.nl Doe mee, help een ander en maak impact in de gemeente Moerdijk

Meer informatie
Bel voor meer informatie over het vrijwilligersplatform Moerdijkvoorelkaar naar 06-28631531 of stuur een e-mail naar info@moerdijkvoorelkaar.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen