DoorleesExpress nieuw in Halderberge

Geplaatst op 02 februari 2023


In de gemeente Halderberge is al een VoorleesExpress. Vrijwilligers lezen 20 weken lang voor aan kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Goed nieuws is de start van de DoorleesExpress voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

“We weten dat ook iets oudere kinderen gebaat zijn bij oefenen met taal en lezen. Juist kinderen die moeite hebben met lezen of er niks aan vinden. Daarom zijn we erg blij met de start van de DoorleesExpress voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar”, vertelt Nicole van Gennip. “Ook hier komen vrijwilligers thuis bij gezinnen. Dit doen ze gedurende 20 weken, elke week één uur om samen aan de slag te gaan met taal en lezen.”

Plezier in lezen

Tijdens de DoorleesExpress wordt ingezet op leesmotivatie en leesplezier. Het kan ook zijn dat een vrijwilliger samen met kind (en ouders) naar de bibliotheek gaat om leuke boeken uit te zoeken. Dit kan ook de schoolbibliotheek zijn. De vrijwilligers motiveren ouders om tijd vrij te maken om samen met hun kind te lezen. Nicole van Gennip: “Kortom net als voor de jongere doelgroep bij de VoorleesExpress willen we ook voor deze oudere kinderen zorgen dat het lezen een gezellig onderdeel van de dag/week wordt waar ze plezier in krijgen.”

Vrijwilliger worden?

Voor zowel de VoorleesExpress (kinderen van 4 t/m 6 jaar) als de DoorleesExpress is Surplus op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen, ouders en taal aan de slag te gaan. Interesse? Neem dan eens een kijkje op www.voorleesexpress.nl of www.doorleesexpress.nl. Of neem contact op met de lokale projectleider Hedwig van de Noort door een e-mail te sturen naar halderberge@voorleesexpress.nl of 06-18601047

Pilot DoorleesExpress

De DoorleesExpress is een ‘broertje’ van de VoorleesExpress. Het verschil is dat het zich richt op kinderen die zelf al kunnen lezen. Dit project is ontwikkeld door de makers en uitvoerders van de VoorleesExpress en deelt dezelfde aanpak. In het schooljaar 2022-2023 wordt de DoorleesExpress op verschillende locaties getest, waaronder Halderberge. Na de pilot zal er zowel op lokaal als landelijk niveau geëvalueerd worden of de DoorleesExpress structureel zal worden voortgezet.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen