Een nieuwe uitdaging? Word buddy!

Geplaatst op 24 januari 2023


Stel je eens voor dat er iets gebeurt in je leven dat alles op zijn kop zet; je wordt opeens ernstig ziek, wordt geconfronteerd met stemmingswisselingen of verliest je partner. Je ziet het hierdoor even niet meer zitten. Dan is het fijn om iemand te ontmoeten die een poosje met je meereist en je weer op weg helpt.

Buddy zijn

Anita Joziasse is consulente buddyhulp bij Surplus: “Wat je als Buddy doet hangt af van de situatie. Samen winkelen bijvoorbeeld of een wandeling maken. Of misschien help je met praktische zaken, zoals opruimen in en om het huis. Of misschien bak je samen een taart.

Als buddy help je iemand om het plezier en (zelf)vertrouwen te vinden of te hervinden en de contacten weer uit te breiden. Hierin is tijd en aandacht voor elkaar het belangrijkste. Een buddy is geen hulpverlener, maar een maatje om samen het sociale leven van die medemens te verbeteren.”

“En hoe vaak je elkaar ontmoet? Dat spreek je samen af, maar met een paar uurtjes per week of per 14 dagen maak jij als buddy al het verschil.”

Buddywerk binnen Surplus

Anita ondersteunt buddywerk in de gemeente Oosterhout en Geertruidenberg. De ondersteuning van een cliënt duurt maximaal één tot twee jaar, tot de draad weer opgepakt kan worden.

Wat krijg je

Naast dit uitdagende vrijwilligerswerk mag je rekenen op:

  • Een buddytraining op maat en aanvullende trainingen en workshops naar behoefte (de eerstvolgende buddytraining start donderdagavond 2 februari).
  • Bijeenkomsten om ervaringen te delen met andere buddy’s.
  • Een gezellig vrijwilligersteam.
  • Altijd kunnen terugvallen op de consulent of buddycoach.
  • Een niet te vergeten ervaring opdoen en de mogelijkheid een mooie band met anderen op te bouwen.

Meer weten?

Maakt dit je enthousiast of nieuwsgierig? Vind jij het een uitdaging om iemand net dat benodigde steuntje te bieden? Of wil je gewoon meer weten? Bel dan Surplus 0162 – 74 86 00, of stuur een bericht naar mantelzorg.oosterhout@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen