Eindevent FIKS Etten-Leur

Geplaatst op 08 juni 2023


FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Etten-Leur, Zundert en Breda in tien of zestien weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Op 8 juni jl. presenteerde de groep van Etten-Leur hun eindevent!

Bij het eindevent presenteerden de FIKSers hun vraagstuk, onderzoek en oplossing voor dit vraagstuk. Dit deden ze in de mooie buiten lucht in Etten-Leur op een heerlijke zomerse dag. Na weken voorbereiding konden ze dan eindelijk aan hun familie, vrienden en opgedane netwerk laten zien waar ze 16 weken lang mee bezig zijn geweest. De groep deed dit aan de hand van een pitch. Dit was voor de één spannender dan voor de ander. Maar wat zijn we trots op alle deelnemers, en wat was het een gezellige middag!

Wat gaan ze FIKSen?
Joy gaat de opleiding toegepaste psychologie volgen in september. Dennis, Wouter en Christa hebben hun keuze gemaakt voor de studie Social Work. Dré wil de tools die hij bij FIKS geleerd heeft inzetten om meer uit zijn comfortzone te stappen en meer contact te leggen. Elle gaat na de zomer VAVO volgen om haar diploma te behalen. Paul en Jan gaan na FIKS opzoek naar een leuke baan waarin ze hun ei kwijt kunnen. 

Dank aan organisaties
FIKS bedankt iedereen die aanwezig was op het eindevent. En zeker ook de partners (maar ook nieuwe organisaties) graag betrekken en willen onze (oud)deelnemers graag blijven inspireren, ook als het gaat om welke toffe organisaties er in omgeving Breda, Etten-Leur en Zundert te vinden zijn.

Over FIKS
FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS FIKSt dat voor de jongeren uit Zundert, Breda én Etten-Leur. FIKS helpt bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact! Meer weten? Mail naar info@ikwilfiks.nl of bel 06 – 239 988 88.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen