Feestelijke opening Buurtkamer Willemstad

Geplaatst op 31 maart 2022


De Moerdijkse Buurtkamer in Willemstad is er voor ouderen die zelfstandig wonen en het leuk vinden er eens uit te zijn. De Buurtkamer staat voor gezelligheid, samen eten, ontmoeten en leuke dingen doen. Vrijwilligers en een zorgmedewerker van Surplus zorgen voor deskundige begeleiding. Vrijdag 25 maart jl. verrichten wethouder Eef Schoneveld en mevrouw In ’t Veld de officiële opening.

De zon scheen bij de feestelijke opening van Buurtkamer de Veste. Zo’n 60 mensen waren naar De Veste gekomen om getuige te zijn van de opening van deze nieuwe aanwinst in de gemeente Moerdijk. Wethouder Eef Schoneveld bedankte als eerste de vrijwilligers en noemde in zijn toespraak hoe belangrijk het ontmoeten van anderen is. En hoe het deelnemen aan het programma met een gezamenlijke maaltijd in de Buurtkamer een positief effect heeft op de gezondheid: “De Buurtkamer voorkomt sociaal isolement en biedt mantelzorgers een rustmoment. Echt persoonlijk contact, daar gaat het om.” Namens de raad van bestuur van Surplus sprak Anthonie Maranus over de start van het steunpunt begin jaren negentig, het belang van de Buurtkamer en het nut van elkaar blijven ontmoeten. Hij bedankte de gemeente Moerdijk voor het mogelijk maken van de Buurtkamer en overhandigde namens Surplus een cadeau, een televisie, voor de deelnemers van de Buurtkamer. De wethouder knipte vervolgens samen met mevrouw In ’t Veld een lintje door. Zij is inwoner van Willemstad, was waarnemend burgemeester en wethouder maar ook initiatiefnemer van het Steunpunt De Veste. Met het doorknippen van het lintje werd de Buurtkamer officieel geopend.

Bloemen voor vrijwilligers
Uit handen van Marian Oprins, sociaal werker, en Susan van Laarhoven, teamleidinggevende thuiszorg, kregen de vrijwilligers Anneke Beijer, Rineke Knook, Alice Koomans, Jacques Schreuder, Bianca Tieleman en Corrie de Bruijn een bos bloemen. Deze vrijwilligers hebben zich ingezet om de Buurtkamer te realiseren. Zij hebben de ruimte ingericht, de opening georganiseerd en geflyerd. Namens Surplus werden zij in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor hun inzet.

Aanmelden voor de Buurtkamer Willemstad
De Buurtkamer is drie dagdelen geopend in Steunpunt De Veste, Kerkring 40 in Willemstad. Dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur. Donderdag van 10.00 tot 14.00 uur en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kan er samen worden gegeten. Dat is niet verplicht, deelnemers kunnen zich daarvoor aanmelden. Deelnemers betalen een kleine eigen bijdrage.

Aanmelden kan door een email te sturen naar buurtkamerdeveste@surplus.nl of door te bellen naar 076 – 208 22 00. Een Buurtkamer in Zevenbergen is in voorbereiding en wordt op korte termijn geopend.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen