Feestelijke opening Buurtserre Surplus-locatie Elisabeth Breda

Geplaatst op 26 oktober 2023


Op 24 oktober 2023 heeft de officiële opening van de Buurtserre op Surplus-locatie Elisabeth in Breda plaatsgevonden. Een ontmoetingsplek voor én door de buurt. Surplus staat voor verbinding en brengt met de Buurtserre bewoners en omwonenden samen. Tevens stimuleert Surplus de initiatieven uit de buurt en stelt de Buurtserre daarvoor beschikbaar.

Voor én door de buurt
De Buurtserre is een gezellige ontmoetingsplaats voor zowel bewoners van het woonzorgcentrum, als omwonenden. Dit is een initiatief van de Raad van Verbinding: een betrokken groep omwonenden, (vrijwillige) medewerkers en lokale ondernemers die bouwen aan Community Elisabeth. Voor (buurt-) bewoners en (vrijwillige) medewerkers stelt Surplus de Buurtserre beschikbaar als ontmoetingsruimte voor zelf-geïnitieerde activiteiten. Denk aan een vrijwilliger die een schildercursus geeft voor (buurt-) bewoners, of een buurtbewoner die een schaakochtend organiseert. Zo krijgt de Buurtserre echt vorm voor én door de buurt. Vanuit de gedachte van wederkerigheid worden we een waardevolle samenleving waar iedereen ertoe doet.

Feestelijke opening
De Raad van Verbinding verzorgde een symbolische opening met het doorknippen van meerdere linten, die het ‘samen met elkaar’ representeert. Tijdens de drukbezochte opening konden bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten, die de inzetbaarheid van de (buiten-) ruimte demonstreert, zoals schaken, tuinieren, schilderen en handwerk.

‘’De Buurtserre staat symbool voor ‘buurten met de buurt’. Het samenbrengen van mensen en activiteiten met plezier en geluk als uitgangspunt. Samen met elkaar en voor elkaar.’’ Aldus Monique Miseré, Regiomanager Wonen, Welzijn en Zorg Breda.

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Breda bij

Woonzorgcentrum Elisabeth

Leuvenaarstraat 91, 4811 VJ Breda

Elisabeth is een woonzorgcentrum voor wonen, welzijn en zorg aan de Leuvenaarstraat en bestaat uit drie gebouwen: Haagstate, Gasthuisstate en Tolbrugstate. Bijzonder is dat de ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen