Feestelijke opening van Buurtkamer Serena

Geplaatst op 27 november 2023


Dinsdag 14 november jl. was de officiële opening van de Buurtkamer in het Huis van de Wijk Serena aan de Zandberg in Zevenbergen. De Buurtkamers zijn er voor ouderen die zelfstandig wonen en het leuk vinden er een gezellig dagje tussenuit te zijn. In de Buurtkamer is iedereen welkom.

Bezoekers ervaren gezelligheid, ontmoeten anderen en genieten bijvoorbeeld van een heerlijke lunch. Er zijn al twee Buurtkamers in de gemeente Moerdijk: Buurtkamer de Veste aan de Kerkring 40 in Willemstad en Buurtkamer de Donk bij de Donk 61 in Zevenbergen in de gemeente. Met de start van Buurtkamer Serena aan de Zandberg 1 in Zevenbergen staat de teller op drie!

Wethouder Pauline Joosten
Wethouder Pauline Joosten: “Het ontmoeten van anderen, het deelnemen aan het programma met een gezamenlijke maaltijd in de Buurtkamer heeft een positief effect op de gezondheid, voorkomt een sociaal isolement en geeft even een rustmoment. De Buurtkamer is laagdrempelig en gericht op elkaar ontmoeten en samen zijn. Echt persoonlijk contact, daar gaat het om. Ik vind dit een waardevolle mooie ontwikkeling voor Moerdijk.”

Goede begeleiding
Activiteiten in de Buurtkamer worden begeleid door vrijwilligers en een professional van Surplus. Marion van de Lindeloof is verzorgende in de Buurtkamer: “We beginnen de dag met koffie of thee en iets lekkers. Samen kletsen en daarna iets leuks doen, zoals een spelletje of een creatieve activiteit. We eten gezamenlijk een warme maaltijd. In de Buurtkamer kan iedereen zichzelf zijn. Verschillende mensen komen samen op één plek en vormen een hechte groep.”

In iedere kern van de gemeente Moerdijk ondersteunt Surplus Welzijn in Huizen van de Wijk. Hier vinden allerlei ontmoetingen plaats. De Buurtkamer is als nieuwe activiteit toegevoegd. Iedereen is van harte welkom om eens binnen te wandelen.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen