FIKS: van ‘geen-idee-wat-ik-wil’ naar ‘sh*t-dit-vind-ik-chill!’

Geplaatst op 08 juli 2022


Vierde FIKS programma afgerond

FIKS helpt jongeren hét verschil te maken tussen ‘niet-weten-wat-ik-wil’ en ‘sh*t-dit-vind-ik-chill’. Samen ontdekken de jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Inmiddels is het vierde FIKS programma afgerond en draait het vijfde programma op volle toeren.

Donderdag 23 juni jl. staken de vier deelnemers het FIKSe eindevent in een origineel jasje. ‘The Roast of FIKS’ was het thema, dat de aanwezigen door alle persoonlijke verhalen en ervaringen heen heeft geleid. Met een gezonde dosis humor, soms op of net over het randje, vertelden de FIKSers wat FIKS hen heeft gebracht het afgelopen half jaar. De avond had een persoonlijke touch, er werden inzichten en valkuilen gedeeld, vriendschappen zichtbaar gemaakt en toekomstplannen verteld. Ook werd er stilgestaan bij de waardevolle en leerzame samenwerking met Pamba, de gastorganisatie. Pamba is een duurzaam bedrijf met handgemaakte tassen en één van de deelnemende organisaties aan FIKS. Aansluitend werd het publiek ook nog licht ‘geroast’ door grappen over vreemde hobby’s, grootste ergernissen en blunders. 

FIKS
FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS FIKSt dat voor de jongeren uit Zundert, Breda én Etten-Leur. FIKS helpt bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact!

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen