FIKS: Weten wat je wil, vanaf januari ook in Etten-Leur!

Geplaatst op 16 december 2022


FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Donderdag 26 januari 2023 start het FIKS-programma in Etten-Leur.

Eline de Barbanson is projectcoördinator FIKS en zij heeft een duidelijke boodschap voor jongeren: ”Weet je niet wat voor werk je wil gaan doen? Of ben je lost in de wereld van studiekeuze? Veel creatieve ideeën, maar nog geen idee hoe je de wereld daarmee gaat veranderen? Of wil je graag iets ‘doen’ om impact te maken, maar weet je niet waar te beginnen? Tijd om te switchen van werk maar nog geen idee wat dan wel? Streep door wat niet van toepassing is. Welke blijft er over? Gaan we daarmee aan de slag. Want weten wat je wil, dat is FIKS. Ik nodig daarom alle jongeren uit om mee te doen. Ontdek in jouw eigen omgeving met vette bedrijven en organisaties in 10 óf 16 weken wat je écht wil, waar je goed in bent en wat je liever niet doet. En hierdoor krijg jij een duwtje in de goede richting van jouw volgende stap!”

Wat is FIKS?
FIKS is het gratis MDT-programma voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar, uit omgeving Breda, Etten-Leur en Zundert die zoeken naar wat ze écht willen studeren, doen of ondernemen. En die in ieder geval een positieve impact willen maken. Want door de wereld stap voor stap te veranderen met je eigen ideeën en creativiteit leer je steeds meer over jezelf.

Hoe werkt het?
Jongeren ontdekken de beste versie van zichzelf en gaan aan de slag met coaching om erachter te komen waar ze gelukkig van worden en waar ze écht goed in zijn. Door zichzelf uit te dagen met inspirerende en uitdagende vraagstukken die bijvoorbeeld te maken hebben met leefstijl, natuur, verspilling en gelijke kansen. Verzin ideeën en concepten die de wereld beter maken en probeer uit. Handige werkskills ontdekken en verbeteren. Jongeren krijgen workshops en trainingen in onder andere manifestatie, timemanagement, Design Thinking en samenwerken en brengen deze meteen in de praktijk. Alles kan en mag. Wat jij wil, dat is FIKS.

Waar?
Bij Rock! Rock is het hippe woongebouw voor jonge huurders, tegenover station Etten-Leur. Voor onze FIKSers wordt dit de thuisbasis waar we wekelijks samenkomen, workshops en trainingen volgen en op pad gaan naar andere interessante plekken in Etten-Leur en Zundert.

Interesse of gelijk aanmelden?
Interesse om mee te doen met FIKS? Als deelnemer, of als organisatie? Kijk dan op onze website www.ikwilfiks.nl voor het volgende infomoment. Of neem contact op met Achoa Koolen achoa@ikwilfiks.nl, 06 – 407 394 23 programmacoördinator van FIKS.  

FIKS
FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS FIKSt dat voor de jongeren uit Zundert, Breda én Etten-Leur. FIKS helpt bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact!

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen