FIKS: Weten wat je wil

Geplaatst op 17 maart 2023


FIKS helpt jongeren uit Etten-Leur, Breda én Zundert en omstreken het verschil te maken tussen ‘niet weten wat ik wil’ en ‘eindelijk gevonden wat ik wil.’ Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Op woensdag 29 maart aanstaande start het FIKS-programma in Breda. Bij toffe lokale bedrijven en organisaties ontdekken jonge mensen uit de regio Breda in 10 tot 16 weken wat ze écht willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen.

Merel Verzijden: “Weet je niet wat voor werk je wil gaan doen? Of ben je lost in de wereld van studiekeuze? Veel creatieve ideeën, maar nog geen idee hoe je de wereld daarmee veranderen gaat? Of wil je graag iets ‘doen’ om impact te maken, maar weet je niet waar te beginnen? Tijd om te switchen van werk maar nog geen idee wat dan wel? Streep door wat niet van toepassing is. Welke blijft er over? Gaan we daarmee aan de slag. Want weten wat je wil, dat is FIKS. Dus jongeren die een positieve impact willen maken, netwerken, studeren of een passende (vrijwillige) job zoeken, kunnen terecht bij FIKS. Want door een positieve bijdrage te leveren aan de wereld, ontdek je hoe jij jouw creativiteit voor in kunt zetten en leer je steeds meer over jezelf.”

Hoe?
Bij FIKS ontdekken jongeren de beste versie van zichzelf te ontdekken. Door aan de slag te gaan met inspirerende vraagstukken zoals sociale gelijkheid, klimaatverandering of diversiteit ontdekken ze waar ze gelukkig van worden en waar ze écht goed in zijn.

Interesse of gelijk aanmelden?
Interesse om mee te doen met FIKS? Als deelnemer of als organisatie? Kijk op de website www.ikwilfiks.nl voor het volgende infomoment. Of neem contact op met coördinator Merel Verzijden, merel@ikwilfiks.nl 06 – 816 06 854.

Over FIKS
FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS FIKSt dat voor de jongeren uit Zundert, Breda én Etten-Leur. FIKS helpt bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact!

Dit nieuws speelt zich af in de Gemeente Zundert bij

Jongerencentrum 2gether

Schoolpad 10 4941 DB Raamsdonksveer

Bij jongerencentrum 2gether kun je terecht om mensen van jouw leeftijd te leren kennen en om samen leuke dingen te doen zoals bijvoorbeeld gamen op ...

Bekijk locatie

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen