Geef een (prenten)boek cadeau Breda

Geplaatst op 31 mei 2022


Op vrijdag 13 mei jl. ging de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ van start. De actie bestaat vijf jaar en om dit Lustrumjaar te vieren is er gekozen voor een klassieker: ‘Ik zou wel een kindje lusten’. Tijdens de actie trekken landelijke en lokale partijen gezamenlijk op om te zorgen dat zoveel mogelijk boeken hun weg vinden naar jonge kinderen. De vrijwilligers van de VoorleesExpress maakten 45 Bredase gezinnen blij met dit boek.   

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken en ervoor te zorgen dat deze bij zoveel mogelijk kinderen terecht komen. Voor een klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se een ouder of familielid te zijn. Dit kan ook een organisatie zijn.

Surplus deelt uit
Eén van deze organisaties is Surplus, die in de gemeenten Breda, Etten-Leur en Halderberge het programma VoorleesExpress uitvoert. De VoorleesExpress is erop gericht om de taalontwikkeling van laagtaalvaardige kinderen thuis te stimuleren. Getrainde vrijwilligers en studenten bieden een half jaar begeleiding. Surplus biedt via de VoorleesExpress al deze kinderen het boek aan, als cadeautje! De voorlezers zullen ervoor zorgen dat de boeken bij de gezinnen terecht komen.

Droom
Geef een (prenten)boek cadeau is een jaarlijks terugkerende actie, gericht op de lange termijn. Want zowel de boekhandels als andere partijen die met jonge kinderen werken, dromen ervan dat kinderen opgroeien tussen mooie prentenboeken. Zowel op school, als thuis. Door het gezamenlijk optrekken, zetten de partijen zich hard in om deze droom uit te laten komen. Meer informatie over de actie is te vinden op www.geefeenprentenboekcadeau.nl. Meer informatie over de VoorleesExpress of ook vrijwilliger worden? Zie www.voorleesexpress.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen