Geertruidense mantelzorgers in de schijnwerpers

Geplaatst op 24 november 2021


In Geertruidenberg wordt goed voor de bijna 600 mantelzorgers gezorgd. Naast ondersteuning en allerlei activiteiten is er rond de Dag van de Mantelzorger een extra programma. Bovendien kunnen de Geertruidense mantelzorgers van de gemeente jaarlijks een waardering aanvragen.

Dit jaar bood Surplus in de maand november een aangepast programma. Mantelzorgers kwamen in kleine groepjes bij elkaar om te genieten van een keuzemenu in restaurants verspreid over Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer. Consulent mantelzorg Petra de Kramer: “In totaal hadden bijna 135 mantelzorgers zich aangemeld. De mantelzorgers konden ook een attentie aanvragen. Negentig mantelzorgers maakten hiervan gebruik. Men ontvangt een kalender en een waardebon om te besteden bij Versboerderij Henk Dank, Bij Jenneke of Bakkerij van der Westen. Er vonden etentjes plaats in Brasserie de Schuur Raamsdonksveer, de 7-zusters Raamsdonk en het Bergsch Backhuys in Geertruidenberg. De reacties waren erg goed. Iedereen was blij elkaar weer te ontmoeten, zeker in deze ingewikkelde tijden, en er werd volop gekletst met elkaar. Jammer genoeg moesten we twee diners annuleren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. De mantelzorgers die zich voor deze diners hadden aangemeld ontvangen binnenkort een waardebon en een kalender.”

Mooie reacties

Een deelnemer gaf aan enorm te hebben genoten van de fijne, gezellige avond in restaurant Bergsch Bakhuys. Het heerlijke eten en de gesprekken met de collega mantelzorgers gaven veel voldoening. Ook de bijzondere attentie werd zeer gewaardeerd. Een andere deelnemer genoot van het uitstapje en het ontmoeten van leuke mensen. Petra: “We doen het niet voor de complimenten. Maar wel om mantelzorgers een leuke avond te bezorgen met ontspanning en plezier. Zeker omdat mantelzorgers altijd voor anderen in de weer zijn. De complimenten doen ons zeker goed.”

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een familielid, buur of goede vriend vanwege bijvoorbeeld ziekte, (lichamelijke) beperking, verslaving of psychische problemen. Zij doen dat structureel, voor langere tijd en onbetaald. De gemeente Geertruidenberg is trots op haar mantelzorgers en hun inzet. Als blijk van waardering reikt ze daarom de mantelzorgwaardering uit. De waardering bestaat naast een éénmalig geldbedrag of een cadeaukaart uit ontmoetingsactiviteiten. De mantelzorgwaardering is aan te vragen tot en met 31 december via www.welzijningeertruidenberg.nl.  

Surplus mantelzorgondersteuning

Surplus biedt verschillende vormen van mantelzorgondersteuning aan. Naast coaching, informatie en advies kunnen mantelzorgers bijvoorbeeld deelnemen aan diverse workshops, cursussen en andere activiteiten. Mantelzorgers die op de hoogte willen blijven van het aanbod van Surplus kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of contact opnemen via het telefoonnummer 0162 – 748 600.

Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van welzijn, wonen, thuiszorg en behandeling. Meer weten? Klik hier voor de mogelijkheden.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen