Gefeliciteerd met jullie Koninklijke onderscheiding!

Geplaatst op 24 april 2020


Zeven vrijwilligers van Surplus hebben vandaag een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij kregen vanochtend een telefoontje van hun burgemeester met het bericht: “het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om u te benoemen in een ridderorde”. Wij feliciteren alle vrijwilligers met deze Koninklijke onderscheiding! Hieronder een overzicht van de vrijwilligers per gemeente.

Gemeente Moerdijk

José Buckens-Voet (70) uit Fijnaart – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Van 1978 tot 2010 was mevrouw Buckens bestuurslid en vrijwilliger bij Sportvereniging De Kieviten. Ze is nog steeds vrijwilliger, met name als hulpleiding bij diverse turngroepen. Vanaf 2018 is ze ook nog vrijwilliger in de activiteitenbegeleiding bij Surplus Zorg in woonzorgcentrum De Fendertshof.

Mevr. Nijhoff – van der Giesen. © privéfoto

Mijntje Nijhoff- Van der Giesen (79) uit Fijnaart – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Al 33 jaar is mevrouw Nijhoff koster en pastoraal werker van de Protestantse Gemeente Fijnaart, Heijningen en Standdaarbuiten. Sinds 2008 is ze ook nog vrijwilliger bij woonzorgcentrum De Fendertshof van Surplus Zorg.

Mevr. Leter – Orth. © privéfoto

Wil Leter-Orth (72) uit  Zevenbergen – Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Al dertig jaar kan verzorgings- en verpleeghuis De Zeven Schakels (voorheen Sancta Maria) rekenen op de hulp van mevrouw Leter-Orth. Ze is werkzaam in de activiteitenbegeleiding, catering en maaltijd, in gesprekken met inwoners, ondersteunt thema-avonden en helpt extra in de weekends.

Gemeente Etten-Leur

Sjaak en Bets Rovers Lintjesregen 2020 Etten-Leur © Gemeente Etten-Leur

Sjaak Rovers uit Etten-Leur – Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer Rovers zette zich jarenlang in voor Avoord Zorg en Wonen. Zo was hij onder meer jarenlang chauffeur op de Plusbus, repareerde allerlei materialen, verzorgde niet alleen de interne post, maar ook optredens in diverse verzorgingstehuizen en bij evenementen van De Zonnebloem met de Mondorgelvrienden.

Maria Evers Lintjesregen 2020 Etten-Leur © Gemeente Etten-Leur

Maria Evers-Hendrickx uit Etten-Leur – Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw Evers deed jaren vrijwilligerswerk voor ouderenorganisatie Avoord, De Zonnebloem, Stichting Surplus, de Mariaparochie en bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Etten-Leur (nu het online-platform Etten-Leurvoorelkaar). Daarnaast was zij verkeersbrigadier en deed ze vrijwilligerswerk in Drimmelen bij het ouderenwerk, Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland en de Stichting Peuterspeelzalen.

Riet Vriens Lintjesregen 2020 Etten-Leur © Gemeente Etten-Leur

Riet Vriens uit Etten-Leur – Lid in de Orde van Oranje Nassau
Zij was secretaris bij de Kunstkring Etten-Leur en het Kunstcollectief 80pKunst. Als vrijwilliger bij de Stichting Vincent van Gogh en de Van Gogh Kerk fungeert ze onder andere als gastvrouw en baliemedewerker. Daarnaast is ze ook vrijwilliger bij Surplus Welzijn in West-Brabant en Wijkvereniging Centrum West in Etten-Leur.

Gemeente Halderberge

Kees van Peer © Pix4Profs/Peter Braakmann

Kees van Peer (75) uit Oudenbosch – Lid in orde van Oranje Nassau
In de jaren zestig richtte Kees van Peer in Oudenbosch de Katholieke Arbeiders Jeugd op, hij was een tijdje voorzitter. Na zijn pensionering werd hij chauffeur op de Plusbus. Elke dinsdag opent hij de basiliek en draait hij bewakingsdienst. Als lid van de kerststalcommissie bouwt hij jaarlijks samen met de vrijwilligers de kerststal op het basiliekplein op. Tevens is hij mantelzorger voor zijn vrouw.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen