Vrijwilligers Geld & Recht bieden hulp bij vragen over geld en regels

Geplaatst op 25 augustus 2022


De (vrijwillig) medewerkers van Geld & Recht van Surplus zijn er voor alle inwoners van de gemeente Moerdijk. Zij geven advies en ondersteuning bij vragen over sociale zekerheid, financiën en consumentenzaken en helpen graag bij het vinden van een weg in het doolhof van wetten, regelingen en voorzieningen.

“Formulieren zijn soms hopeloos ingewikkeld”, vertelt Wilma van de Kar, coördinator Geld & Recht. “Hoe fijn is het dan dat er iemand met je mee kijkt! Onze (vrijwillig) medewerkers zijn er voor alle vragen op het gebied van geld en regels. En weten wij het antwoord niet? Dan verwijzen we door, maar zo dat we zeker weten dat de vraag beantwoord is.”

Check op toeslagen
In totaal ontvangt 60 procent van alle 7,9 miljoen huishoudens in Nederland toeslagen zoals huurtoeslag of zorgtoeslag. Niet iedereen die in aanmerking komt, vraagt een toeslag aan. Mensen met lage inkomens blijken vaak terughoudend met de aanvragen, omdat ze bang zijn een toeslag later te moeten terugbetalen. Ook zien ze op tegen het omslachtige digitale proces van de aanvraag. De medewerkers van Geld & Recht kunnen helpen bij het aanvragen van huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget.

Voorzieningencheck
Behalve het nakijken van de toeslagen kijken de medewerkers van Geld & Recht ook of er nog andere (gemeentelijke) regelingen zijn die aangevraagd kunnen worden. Denk hierbij aan de energietoeslag van 1.300 euro die tot het einde van het jaar aan te vragen is.

Afspraak maken of meer informatie
Een afspraak maken kan door te mailen of te bellen met Geld & Recht Moerdijk. Een e-mail kan naar srw.moerdijk@surplus.nl of bel 0168-33 13 57.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen