Gemeente Altena waardeert mantelzorgers

Geplaatst op 04 september 2023


De gemeente Altena waardeert alle mantelzorgers die zich inzetten voor inwoners van de gemeente. Mantelzorgers in de gemeente Altena kunnen daarom vanaf 1 september de mantelzorgwaardering van de gemeente aanvragen. Surplus regelt deze aanvragen.

De waardering bestaat uit 120 euro contant of hetzelfde bedrag uitgekeerd in waardebonnen voor de Altenabox. Een aanvraag indienen kan via de website www.welzijninaltena.nl Door het invullen van het formulier kan de waardering worden aangevraagd. Mantelzorgers moeten in Altena wonen of voor iemand zorgen in Altena en minimaal 4 uur per week gedurende drie maanden mantelzorg verlenen.

Aanvragen
Het aanvragen van de waardering kan van 1 september tot 15 december aanstaande. Na een gegevenscheck wordt de waardering uitgereikt op 10 november aanstaande, de Dag van de Mantelzorg of in de weken daarna.

Waardering jonge mantelzorgers
Veel jongeren in de gemeente groeien op in een zorgsituatie. Bijvoorbeeld een ouder is langdurig ziek of een broertje of zusje heeft een beperking. Jonge mantelzorgers kunnen zich eenzaam voelen. Surplus ondersteunt deze jonge mantelzorgers. Om ook deze groep mantelzorgers een hart onder de riem te steken, kunnen zij ook een waardering aanvragen. Jongeren van 6 tot en met 17 jaar die thuis te maken hebben met een zorgsituatie, kunnen op de website www.welzijninaltena.nl een formulier invullen.

Mantelzorgondersteuning in Altena
Mantelzorgers zorgen voor ouders, kind(eren) of goede vrienden of buren. Wie zorgt er echter voor de mantelzorger? De Mantelzorgondersteuning van Surplus, in samenwerking met Welzijn Pro Seniore, biedt informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers. Ingeschreven mantelzorgers kunnen zich inschrijven voor een nieuwsbrief die ongeveer drie keer per jaar uitkomt. Hierin staat informatie over mantelzorgondersteuning, tips, cursussen en leuke uitjes.

Meer informatie
Vragen over mantelzorgondersteuning of behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op. Bel 0183 – 408 444 of stuur een e-mail naar mantelzorg.altena@surplus.nl

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen