Gemeente Moerdijk nodigt mantelzorgers van harte uit voor activiteiten

Geplaatst op 26 oktober 2021


In de maand november 2021 zetten Surplus en gemeente Moerdijk de mantelzorgers in het zonnetje! Zij organiseren in deze maand en in het bijzonder rondom de Dag van de Mantelzorg op 10 november allerlei leuke activiteiten voor Moerdijkse mantelzorgers. Het programma kwam tot stand samen met een aantal betrokken mantelzorgers. Er is gekeken naar een divers activiteitenaanbod om zo voor alle mantelzorgers iets naar hun wens te kunnen bieden. 

Wethouder Eef Schoneveld: “We hebben bewondering voor mantelzorgers; ze maken vaak wat extra mogelijk voor anderen en vooral de coronapandemie heeft om extra inzet van hen gevraagd.. Daarom maken wij op onze beurt in deze maand wat extra mogelijk voor deze mantelzorgers.”

Programma

In de maand november worden drie activiteiten georganiseerd. Natuurlijk rekening houdend met de corona richtlijnen. Er geldt een maximum aantal deelnemers en het kan zijn dat er geloot moet worden bij veel aanmeldingen.

Tasty bites and drinks bij Frascati in Willemstad

Dinsdag 9 november vanaf 18.00 uur staan heerlijk Tasty Bites met een mediterraan tintje op het programma. Tasty Bites staan voor smaakvolle kleine hapjes, zoals tapas, maar dan in een modern en werelds jasje.

Mantelzorger in de spotlight bij Pluspunt Serena in Zevenbergen

Woensdag 10 november kunnen mantelzorgers op de foto met degene voor wie ze zorgen.  Dit wordt op deze dag mogelijk gemaakt door Fotoclub Zevenbergen. Mantelzorgers ontvangen een afdruk van de foto als herinnering. Een week van tevoren krijgen deelnemers een tijdspad van een uur waarop ze verwacht worden.


High tea bij restaurant Dintelmond in Heijningen

Vrijdag 26 november vanaf 13.30 uur kunnen mantelzorgers gezellig genieten van een high tea. Bestaande uit drie verschillende gangen met onbeperkte keuze van diverse theesoorten en koffie. Gang één bestaat uit vers gemaakte sandwiches. Gang twee uit zoet en zaligheden en als laatste de desserthapjes. Dat wordt smullen! Wil je liever thuis genieten genieten van een high tea? Dan is het ook mogelijk om deze af te halen.

Aanmelden kan tot 1 november onder maandactiviteiten via de website

www.mantelzorgmoerdijk.nl of https://mantelzorgmoerdijk.nl/bijeenkomsten-amp-activiteiten/themamaanden. Let op! Er is een maximaal deelnemers aantal van 60 personen per eetactiviteit en 40 voor de fotoshoot.

Niet alleen in de maand november vinden er activiteiten plaats, maar ook in de andere maanden kunt u aansluiten bij de diverse activiteiten die Mantelzorg Moerdijk voor mantelzorgers organiseert. Mantelzorgers kunnen het activiteitenoverzicht ontvangen door contact op te nemen met Mantelzorg Moerdijk (per mail via mantelzorg.moerdijk@surplus.nl of telefonisch 0168-331357 en vraag naar Tessa van Verseveld).


Waarderingsmenu

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dat wordt gewaardeerd door het inzetten van het Waarderingsmenu 2021. Als blijk van waardering ontvangen mantelzorgers via Mantelzorg Moerdijk een cadeaubon van € 35,00 van de gemeente Moerdijk. Deze bon is te besteden bij verschillende lokale ondernemers, het zogenaamde waarderingsmenu.

De mantelzorgwaardering is aan te vragen bij langdurige, intensieve en onbetaalde zorg en/of ondersteuning aan een naaste. De persoon voor wie gezorgd wordt moet wonen in de gemeente Moerdijk. En de zorg moet meer inhouden dan de gebruikelijke hulp. Ieder jaar moet opnieuw een aanvraag gedaan worden. Per zorgvrager kunnen maximaal vier mantelzorgers aangemeld worden voor het waarderingsmenu. Tot en met 30 november 2021 kan het waarderingsmenu 2021 worden aangevraagd, welke in 2022 nog te besteden is. Dit kan digitaal via https://www.moerdijk.nl/Mantelzorgwaardering. Ook is het mogelijk het formulier schriftelijk aan te vragen. Bel naar Surplus, 0168 – 331357 en vraag naar Tessa van Verseveld.

Bel me terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.

    * Verplicht in te vullen